Alevli Biberli Biftek
Malzemeler
4 adet biftek (150 gr. tanesi)
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tane karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı ince kıyılmış arpacık soğanı, yoksa soğan
1 kahve fincanı dömi glas
1 çorba kaşığı tereyağı (Varsa 4 çorba kaşığı krema)
Yemeğin Tarifi
Tane
karabiberleri eziniz, biftekleri ezilmiş karabibere bulayıp tuzlayınız.
Flambe ocağını misafirin önünde yakıp tavayı üzerine koyarak
kızdırınız. Bir kaşık tereyağı ilâve edip yağ yanmadan, hemen biftekleri
ilâve edip üçer dakika alt üst çevirerek pişiriniz. Soğanı serpip bir
dakika soğanla beraber alt üst çevirerek pişirip biftekleri bir tabağa
çıkarıp tavanın içine dömi glas ve kremayı ilâve ediniz Bir iki dakika
kaynatıp altındaki ateşi söndürünüz. Kalan tereyağını tavanın içine
karıştırarak yedirerek biftekleri ilâve ediniz. Tavadaki sosa alt ve üst
bulayıp sosla beraber servis ediniz.
Afiyet Olsun!