Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 AĞAÇÇİLEKLİ BAVARUAZ tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

AĞAÇÇİLEKLİ BAVARUAZ tarifi Empty
MesajKonu: AĞAÇÇİLEKLİ BAVARUAZ tarifi   AĞAÇÇİLEKLİ BAVARUAZ tarifi Icon_minitimeSalı Şub. 15, 2011 2:07 pm

1/2 kg ağaç çileği

450 gr toz şeker

150 gr su

3 adet yumurta akı

1 tatlı kaşığı limon

2 damla kırmızı şekerci boyası

1 damla yeşil şekerci boyası

300 gr şantiy krema

10 jelatin yaprağı



Sapları ayıklanmış ve iyice yıkanmış 500 gram ağaççileği bir tencere
içine oturtulmuş kalınca delikli bir süzgece koyularak, bunlar avuç ile
mıncıklamak suretiyle çileklerin su ve posasının süzgeçten tencereye geçmesi sağlanır bir tarafa bırakılır.

Sonra bir kuşaneye, 450 gram şeker, 150 gram su, bir tatlı kaşığı limon suyu koyularak, orta ısıdaki ateşte bir taşım kaynatmak suretiyle koyu şurup yapılır, sonra da kap ateşten alınarak buna 15 dakika soğuk suda yatırılmış lOadet jelatin yaprağı katılır ve karıştırmak suretiyle jelatinlerin şurup içinde erimesi sağlanır.

Bundan sonra başka bir tencereye 3 adet yumurta akı ile 1 tutam tuz koyularak yumurta akları kar gibi beyaz ve koyuca bir köpük haline gelinceye kadar telle 5 dakika dövülür, sonra da içine jelatin katılmak suretiyle hazırlanmış olan koyu şuruba sıcak olarak azar azar katmak, bir taraftan da yumurtalar hızlıca çırpılmak suretiyle bu jelâtinli şurup yumurta aklarına yedirilir. Bu arada katılacak şurubun kaynar bir halde olmasına dikkat etmelidir.

Sonra şurup karıştırılmış olan yumurta aklarına 2 damla kırmızı ve 1 damla kadar da yeşil şekerci boyası ile süzgeçten geçirilmiş olan suluca çilek püresi de katıldıktan sonra karışım peltemsi bir hal alıncaya kadar soğuk su içine oturtarak karıştıra karıştıra soğutulur.

Ağaççileği kreması pelteleşmeye yüz tutuncajbuna 300 gram da şantiy kreması katılarak hep birlikte iyice karıştırılır, sonra elde edilen bu bavaruaz kreması,
yuvarlak bir kalıba döküldükten sonra düzgün bir şekilde yayılır, sonra
da kalıp buza gömülerek ya da buzdolabında iki saat bırakılarak
dondurulur.

İki saat sonra bavaruazın kalıba yapışık olan yanları bıçakla
sıyrıldıktan sonra kalıbın alt kısmı birkaç kez ılık suya sokulup
çıkartılmak suretiyle bavaruazın kalıp içindeki yapışıklığı giderilir,
sonra da kalıbın üstüne bir tabak kapatılarak alt üst etmek suretiyle tabağa alınır ve servis yapılır
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
AĞAÇÇİLEKLİ BAVARUAZ tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Yumurta Sos tarifi
» Kolay Poğaça Tarifi Tarifi
» Hindistancevizli Kek I Tarifi
» KUP JAK tarifi
» Çikotop tarifi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Dünya Global Mutfak :: Fransız Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: