Malzemeler
6 kişilik
4 su bardağı süt
3 çorba kaşığı tozşeker
1 paket vanilya
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 su bardağından fazla irmik
1 çorba kaşığı kuş üzümü
Yarım su bardağı dövülmüş badem
2 adet yumurta
2 adet portakal
100 gr. bitter çikolata
Hazırlanışı
Sütü kaynatalım. Toz şeker, vanilya, portakal
kabuğu rendesi ve irmiği katıp 10 dakika karıştırarak pişirelim.
Ateşten alalım. İçine kuş üzümlerini ve bademleri atalım. Yumutaları da
ekleyip iyice çırpalım. Muhallebi kaselerini suyla çalkalayalım. Tatlıyı
kaselere dolduralım önceden oda sıcaklığında, sonra buzdolabında
soğumaya bırakalım. Portakalları dilimleyelim. Servis tabaklarına
dizelim. Üzerlerine tatlı kaselerini ters çevirerek çıkaralım. Bitter
çikolatayı benmari usulü eritelim. Tatlıların üzerinde gezdirerek servis
yapalım. Afiyet olsun.