Malzemeler
1 lt. süt
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı pirinç unu
2 adet damla sakızı
1 yemek kaşığı gül suyu
1 paket bitter çikolata (80 gr.)
Toz fıstık
Hazırlanışı
Sütten ½ su bardağı kadarı ayrılarak şekerle
tencerede ocağa konur. Ayırdığımız sütün içine un, nişasta ve pirinç unu
ezilerek eklenir ve homojen bir karışım elde edilene dek karıştırılarak
kaynamakta olan sütün içine ilave edilir. Ardından ezilmiş damla sakızı
ve gül suyu eklenir. Kaynadıktan sonra kaselerin yarısına kadar
muhallebi dökülür. ½ paket bitter çikolata kaselere eşit şekilde
rendelenir. Kalan muhallebi de kaselere taksim edilir. Üzerine,kalan ½
paket çikolata da rendelenerek toz fıstıkla süslenir.
Bu tarifi bize İzmir'den gönderen Aslı Soyluer Süzoğlu Hanıma teşekkür ederiz.