Çilek Soslu Sakızlı Muhallebi
Malzemeler
Yarım Paket Margarin
3 Kahve Fincanı Un
1 Kg Süt
1,5 Bardak Toz Şeker
2 Parça Damla Sakızı
Sosu İçin
Yarım Kg Çilek
1 Kahve Fincanı Toz Şeker
Hazırlanışı
Sosunu
hazırlamak için çilekleri toz şeker ile robotta iyice çırpın.
Muhallebisi için; tencerede margarinle unu hafifçe pişirin. Daha sonra
üzerine süt, şeker ve damla sakızını ekleyerek pişirmeye devam edin.
Kaynayınca altını kapatın ve mikser ile 5 dakika çırpın.
Borcamın
dibini suyla ıslatıp hazırlamış olduğunuz muhallebiyi içine dökün ve
soğumaya bırakın. Sosunu ister tüm muhallebinin üzerine ister servis
yaparken ayrıca dökün.
Not: Yayında dondurma ile de servis yapabilirsiniz.
Kayısılı Muhallebi
Malzemeler
3 Kahve Fincanı Toz Şeker
3 Kahve Fincanı Un
1 Litre Süt
1 Yumurta Sarısı
Vanilya
75gr Tereyağı
8-10 Kuru Kayısı
Ayrıca 1 Bardak Şeker
Hazırlanışı
Süt,
un, şeker ve yumurta sarısını karıştırıp muhallebi gibi pişirin,
vanilya ve yağ ekleyip biraz çırpın. 1 bardak şekeri az su ile
karamelize edip ıslatılmış yuvarlak borcama yayın. Üzerine haşlanıp
ikiye bölünmüş kayısılar dizin. Muhallebiyi dökün. Buzdolabında bir gece
bekletip ters çevirerek servis tabağına alın.