SEBZE ÇORBASI-1-
İlk haftadan sonra hafta hafta ilaveler yapılarak hazırlanır.
3
fincan su, bir tutam tuz, 2 orta boy havuç, 1 orta boy patates 45-50
dakika ağzı kapalı kapta pişirilir. Düdüklü tencere kullanılıyorsa 1
fincan su ile 10-15 dakika pişirilmesi yeterlidir. Süzgeçten aktarılarak
hiç ezmeden sebzelerin suyu bir kaba alınır. 1 çay kaşığı irmik ilave
edilerek 5 dakika kaynatılır.
Yukarıdaki gibi pişirilir. Havuçlar ve
patatesler tamamıyla ezilerek püre şekline getirilir. Bu pürenin içine
yine irmik katılarak yukarıdaki şekilde mamanın hazırlanması tamamlanır.
3 çay fincanı s, bir tutam tuz, 1 orta boy patates ek olarak 1 çay
kaşığı pirinç ve her gün bir yenisi ilave edilmek üzere mevsimlik
sebzeler (örneğin ilk gün 3-4 yapraklı maydanoz, ertesi gün bir kaç
yaprak ıspanak, ertesi gün bunlara ek olarak 1/4 enginar, ertesi gün 1/4
domates) eklenir. Elde edilen püreye yine 1 çay kaşığı irmik ilave
edilerek 5 dakika pişirilir.
Yukarıdaki şekilde hazırlanan püreye 1 çay kaşığı tereyağı katılır.