Selvinin kahvaltıya getirdiği şirin Galeta unlu krem peynirli top poğoçaları ve gül pastaları
Malzemeler
15 ml sirke
250 gr margarın
1 yumurta
4 tatlı kasığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı kuru maya
Alabildiği kadar un
Içi için
Krem peynir
Galeta unu (top poğoçaları bulamak için)
Yumurta sarısı ve susam (gül olanların üzeri için)
Hazırlanışı
Hamur
malzemelerini un hariç karıştırma kabına alıp unu azar azar ekleyerek
yumuşak bir hamur elde edin. Galeta unlu toplardan hazırlamak için,
hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yassılaştırıp
içine 1 tatlı kaşığı krem peynir veyahut kıyma harcı yerleştirip kapatıp
yuvarlayın. Galeta ununa bulayıp tepsiye aralıklı yerleştirin.
Gül
şekli verebilmek için, hamuru elmalı pasta kalınlığında açıp nescafe
fincanının tabağı büyüklüğünde yuvarlaklar kesin herhangi büyük bir
kalıpla kesilebilir.
Çıkardığınız yuvarlaklara bıçakla eşit
aralıklı 4 derin çentikler atın tamamen bölmeden yuvarlağın merkezine
doğru olacak şekilde çentikler olsun bunlar.
Merkezine peynir
yerleştirip gül yapraklarını etrafına dolayarak yapıştırın. Bütün
yuvarlak hamurlara böylece gül şekli verdikten sonra üzerlerine yumurta
sarısı sürüp susam serpin.
Galeta unlu topları ve gül şeklindeki pastaları önceden ısınmış 180 C fırında kızarıncaya dek pişirin.
Sena ablanın, çoğunu benim yediğim:)) Peynirli kızarmış ekmekleri...
Malzemeler
Italyan sandviç ekmek dilimleri
Üzeri için Karışım
Beyaz peynir
1 yumurta
Kırmızı biber
Kuru yada taze maydanoz
Hazırlanışı
Peynir,
yumurta, pul biber ve maydanozu karıştırma kabına alıp sürülecek
kıvamda olacak şekilde karıştırın. Ekmek dlimlerinin üzerine sürüp
önceden ısınmış 180 C fırında kızarana dek pişirin.
Soslu Patates BöreğiÖzgürün
kahvaltı için hazırladığı nefis soslu patates böreği…Tarif Sofra
dergisinden. Gördüğünüz şekli sos kısmı çıkarılmış börek hali.
Malzemeler
5 adet orta boy patates
2 adet yumurta
5 çorba kaşığı un
5 çorba kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
tuz, karabiber
yarım çay bardağı sıvıyağ
üzerine susam (isteğe bağlı)
sosu için (isteğe bağlı)1 kase sarımsaklı yoğurt
2 çorba kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
Yapılışı
Patatesleri soyup, küçük küpler halinde doğrayın.
Yumurta ve yoğurdu iyice çırpın. Un ve kabartma tozunu ekleyip tekrar çırpın.
Karabiber, tuz ve sıvıyağ ilave edin. Patatesleri de ekleyip, iyice karıştırın.
Margarinle yağlanmış orta boy bir fırın tepsisine dökün ve spatula ile yayın.
240 derece (464 Fahrenheit) fırında üzeri iyice kızarana dek pişirin.
Evde
taze yada kuru olarak bulunan maydanoz, nane, reyhan vs. ekleyebilir ve
daha sağlıklı olmasını istiyorsanız yağ miktarını tariften biraz daha
az tutup, onun yerine yoğurt miktarını arttırabilirsiniz.
isteğe bağlı olarak
Soğuyunca
dilimleyip, dilimlerin üzerine önce sarımsaklı yoğurt dökün. Sonra
tereyağında kızdırdığınız pulbiberli yağı gezdirip servis yapın.