Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 Poğoçalar...Kızarmış ekmekler ve Patates böreği

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

Poğoçalar...Kızarmış ekmekler ve Patates böreği Empty
MesajKonu: Poğoçalar...Kızarmış ekmekler ve Patates böreği   Poğoçalar...Kızarmış ekmekler ve Patates böreği Icon_minitimeÇarş. Ocak 26, 2011 5:30 pm










Poğoçalar...Kızarmış ekmekler ve Patates böreği Kahvalt%C4%B1+%289%29
Selvinin kahvaltıya getirdiği şirin Galeta unlu krem peynirli top poğoçaları ve gül pastaları

Malzemeler

15 ml sirke
250 gr margarın
1 yumurta
4 tatlı kasığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı kuru maya
Alabildiği kadar un

Içi için

Krem peynir

Galeta unu (top poğoçaları bulamak için)
Yumurta sarısı ve susam (gül olanların üzeri için)

Hazırlanışı

Hamur
malzemelerini un hariç karıştırma kabına alıp unu azar azar ekleyerek
yumuşak bir hamur elde edin. Galeta unlu toplardan hazırlamak için,
hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yassılaştırıp
içine 1 tatlı kaşığı krem peynir veyahut kıyma harcı yerleştirip kapatıp
yuvarlayın. Galeta ununa bulayıp tepsiye aralıklı yerleştirin.

Gül
şekli verebilmek için, hamuru elmalı pasta kalınlığında açıp nescafe
fincanının tabağı büyüklüğünde yuvarlaklar kesin herhangi büyük bir
kalıpla kesilebilir.

Çıkardığınız yuvarlaklara bıçakla eşit
aralıklı 4 derin çentikler atın tamamen bölmeden yuvarlağın merkezine
doğru olacak şekilde çentikler olsun bunlar.

Merkezine peynir
yerleştirip gül yapraklarını etrafına dolayarak yapıştırın. Bütün
yuvarlak hamurlara böylece gül şekli verdikten sonra üzerlerine yumurta
sarısı sürüp susam serpin.

Galeta unlu topları ve gül şeklindeki pastaları önceden ısınmış 180 C fırında kızarıncaya dek pişirin.


Poğoçalar...Kızarmış ekmekler ve Patates böreği Kizarmis+eynirli+ekmeklerSena ablanın, çoğunu benim yediğim:)) Peynirli kızarmış ekmekleri...

Malzemeler

Italyan sandviç ekmek dilimleri

Üzeri için Karışım

Beyaz peynir
1 yumurta
Kırmızı biber
Kuru yada taze maydanoz

Hazırlanışı

Peynir,
yumurta, pul biber ve maydanozu karıştırma kabına alıp sürülecek
kıvamda olacak şekilde karıştırın. Ekmek dlimlerinin üzerine sürüp
önceden ısınmış 180 C fırında kızarana dek pişirin.

Poğoçalar...Kızarmış ekmekler ve Patates böreği Soslu+patates+boregi Soslu Patates Böreği

Özgürün
kahvaltı için hazırladığı nefis soslu patates böreği…Tarif Sofra
dergisinden. Gördüğünüz şekli sos kısmı çıkarılmış börek hali.

Malzemeler

5 adet orta boy patates
2 adet yumurta
5 çorba kaşığı un
5 çorba kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
tuz, karabiber
yarım çay bardağı sıvıyağ
üzerine susam (isteğe bağlı)

sosu için (isteğe bağlı)

1 kase sarımsaklı yoğurt
2 çorba kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı kırmızı pulbiber

Yapılışı

Patatesleri soyup, küçük küpler halinde doğrayın.
Yumurta ve yoğurdu iyice çırpın. Un ve kabartma tozunu ekleyip tekrar çırpın.
Karabiber, tuz ve sıvıyağ ilave edin. Patatesleri de ekleyip, iyice karıştırın.
Margarinle yağlanmış orta boy bir fırın tepsisine dökün ve spatula ile yayın.
240 derece (464 Fahrenheit) fırında üzeri iyice kızarana dek pişirin.

Evde
taze yada kuru olarak bulunan maydanoz, nane, reyhan vs. ekleyebilir ve
daha sağlıklı olmasını istiyorsanız yağ miktarını tariften biraz daha
az tutup, onun yerine yoğurt miktarını arttırabilirsiniz.

isteğe bağlı olarak

Soğuyunca
dilimleyip, dilimlerin üzerine önce sarımsaklı yoğurt dökün. Sonra
tereyağında kızdırdığınız pulbiberli yağı gezdirip servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
Poğoçalar...Kızarmış ekmekler ve Patates böreği
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Fırında Kızarmış Biberyeli ve Sarımsaklı Patates Tarifi
» Kabak Böreği
» Peynirli Gül Böreği
» Sarıyer Böreği
» Bruschetta (Kızarmış ekmek dilimleri)

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Yerli Yemek Tarifleri :: HaMur İşleri Tarifleri-
Buraya geçin: