Kars Yahnisi
Malzemeler: Yarım kilogram yağsız kuşbaşı koyun
eti, 2 yemek kaşığı tereyağı, 2 adet orta büyüklükte kuru soğan, 2 adet
orta büyüklükte domates, 1 yemek kaşığı limon suyu, yarım demet dereotu,
yeterince tuz ve karabiber.
Hazırlanışı: Uygun bir tencerede
tereyağını eritip, etleri suyunu bırakıp çekene kadar kavuralım. İnce
kıyılmış soğanları katıp pembeleşene kadar kavurmaya devam edelim.
Rendelenmiş domatesleri ilave ederek 2-3 dakika daha kavuralım. Etlerin
üzerini aşacak kadar sıcak su ekleyip hafif ateşte etler yumuşayana
kadar pişirelim. Yahniyi ateşten almadan 10 dakika önce tuzu, karabiber
ve limon suyunu ilave edip, üzerine kıyılmış dereotu serperek servise
sunalım.