Ciğer Tablaması (Bitlis)
1 koyun ciğeri
4 su bardağı ince bulgur
Tuz, karabiber
1 tatlı kaşığı reyhan otu
1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
3-4 çorba kaşığı tereyağı
1.
Koyun ciğerini ince ince kıyın ya da kıyma makinasında çekin bulguru
ekleyip iyice yoğurun. Tuz, karabiber ve reyhanotu ilave edip köfte
hamuru haline getirin.
2. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde
parçalar alıp elinizde yuvarlayın. Yassılaştırarak 1 cm kalınlığında
köfteler yapın. Köfteleri 20-25 dakika dinlendirin. Bir tencereye su
doldurup kaynatın. Köfteleri kaynar suda pişirip süzgeçle servis
tabağına alın.
3. Tereyağını küçük bir tavada eritin. Kırmızı
tozbiberi ekleyip kızdırın. Köftelerin üzerine gezdirip sıcak olarak
servis yapın.