Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 Rokoko Tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

Rokoko Tarifi Empty
MesajKonu: Rokoko Tarifi   Rokoko Tarifi Icon_minitimeSalı Şub. 01, 2011 9:03 pm

Malzemeler

2 Su bardağı dövülmüş fınndık

4 Çorba kaşığı tozşeker

3 Paket krema (600 gr)

1 Su bardağı pudra şekeri

1 Çorba kaşığı portakal likörü

4 Paket pötibör bisküvi

1 Çorba kaşığı tereyağı

150 gr bitter çikolata

Süslemek için :

İncir reçeli


Hazırlanışı


  • Fındıkları tavada 3 çorba kaşığı tozşekerle kavurun.
  • Yaklaşık 10 santim derinliğindeki yuvarlak kalıbın dibine bastırarak döşeyin.
  • Mikserde 2 paket kremayı pudra şekeri ile çırpın.
  • Likörü ilave edin.
  • Bisküvileri havanda dövün.
  • Likörlü karışıma ekleyip, iyice çırpın.
  • Fındıklı karışımın bulunduğu kalıba yavaşça dökün.
  • Buzlukta üç saat bekletin.
  • Daha sonra kalıptan çıkarıp, servis tabağına alın.
  • Çikolatayı kısık ateşte tereyağıyla eritin.
  • Dolaptan çıkardığınız karışımın üzerine bıçak yardımıyla sürün.
  • Tekrar buzluğa koyun ve 1 saat sonra çıkarın.
  • 1 Paket krema ve kalan 2 çorba kaşığı tozşekeri çırpın.
  • Elde ettiğiniz karışımı da kenarlarına sıvıyarak spatula ile düzleştirin.
  • İncir reçeli ile süsleyip, tekrar buzluğa koyun.
  • Servis yapacağınız zaman buzluktan çıkarıp, dilimleyerek servis yapın.





Rokoko yemeği tarifi
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
Rokoko Tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Kolay Poğaça Tarifi Tarifi
» Hindistancevizli Kek I Tarifi
» KUP JAK tarifi
» Polenta Tarifi
» KAPARİ SOS Tarifi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Tatlı Pasta Çeşitleri :: Fransız Pasta Tarifleri-
Buraya geçin: