Güzel arkadaşlarımın arasında kendisini bloğumun sayesinde tanıdığım
Nuray hanımda var beni yanlız bırakmıyor her fırsatında yaptıklarını
resimleyip yolluyor. Helede resimlerini benim için özel çekiyorya nasıl
tsk. etsem kendisine bilemiyorum:)
çok tşk.ler Nuraycım ellerine sağlık devamınıda herzaman beklerim tabiki:)
Bu Pastanın aynısını kız kardeşimde yapıp paylaşmıştı ona da burdan tekrar kendisinede tşk. Ediyorum.
Malzemeler 160 Gr. Un
1 Yumurta
1 Çay Bardağı Şeker
2 Kaşık Tereyağ
1 Çay Kaşığı Kabartmatozu
1 Paket Vanilya
Pudingi;
500 ml. Süt
1 Paket Vanilyali Puding,
Yarım Çay Bardağı Şeker
Yarım kavanoz Kiraz
Kırıntısı;
100 gr. Un
Yarım Çay Bardağı Şeker
1 Kaşık Tereyağı
1paket Vanilya
Hazırlanışı
- Şekerlen yumurtayı çırpın ve tereyağını katın.
- Sonra un, kabartmatozu ve vanilyayi ekleyin. Güzel bir hamur yoğurun.
- 26 cm'lik kelepçeli kalıbın altına ve kenarlarına hamuru döşeyin ve üzerine kirazları döşeyin.
- Puding malzemelerinin hepsini bir tencerede karıştırırarak kaynatın ve biraz ılık üzerine dökün.
- Kırıntısı için tereyağ ve şeker çırpın. Un ve 1 paket vanilya katın ve çırpın.
- Pudingin üstüne serpin.
- Birazda badem kırığı serpin.
- 180 derecede yaklaşık bir saat kızarana kadar pişirin.
Kirazlı Pasta yemeği tarifi
kaynak: Paşa Kızı http://pasasofram.blogcu.com