Aşçı Admin
Mesaj Sayısı : 2102 Kayıt tarihi : 25/01/11
| Konu: Çilekli Sufle Gato Tarifi Salı Şub. 01, 2011 8:21 pm | |
| Malzemeler 10 Çorba kaşığı tereyağı 2/3 su bardağı tozşeker 1 Çorba kaşığı glikoz şurubu ya da şekerli su 2 Adet yumurta 2 Çay kaşığı vanilya Yarım su bardağı yayık ayranı 1.5 su bardağı kek unu 2 Çorba kaşığı kakao Krema İçin: 3 Çorba kaşığı tereyağı 1/4 su bardağı esmer şeker Yarım su bardağı çilek kompostosu 2 Adet yaprak jelatin 2 Adet yunurta 2 Su bardağı krema Üzerine: Çilek Hazırlanışı
- Fırını 180 dereceye ayarlayın.
- 17 cm çapında yuvarlak, derin bir kare kalıbı yağlayın.
- Kalıpları yağlı kağıtla kaplayın.
- Kağıtları da yağlayın.
- Tereyağını, şekeri ve glikozu mikserle çırpın.
- Yumurtaları tek tek ekleyin.
- İyice karıştırın.
- Un ve yayık ayranını ekleyip, metal bir kaşıkla karıştırmaya devam edin.
- Karışımın yarısını yuvarlak bir kalıba boşaltın.
- Artan hamurun yarısını da kare kalıbın yarısını kaplayacak şekilde boşaltın.
- Kalan hamura kakao ekleyin.
- Kare kalıbın boş kısmına yapın.
- Yuvarlak keki 30 dakika, kare keki 20 dakika pişirin.
- Bu arada kremayı hazırlayın.
- Bunun için, tereyağı, şeker ve çilek kompostosunu kısık ateşte eriyene dek ısıtın.
- Jelatini katıp eritin.
- Ocaktan alın.
- Yumurta sarılarını çırpın.
- Karışıma ekleyin.
- Yumurta beyazlarını da katılaşana dek çırpıp, metal bir kaşıkla tencereye ilave edin.
- 18-20 cm çapında açılır bir kek kalıbına folyo serin.
- Kenarlarına 2 cm yükseklik verin.
- Yuvarlak keki kalıbın zeminine yerleştirin.
- Kare kalıptaki kekten 20 adet küçük kare kesin.
- Bunları yuvarlak kekin etrafına dik olarak bir kakaolu, bir vanilyalı şeklinde dizin.
- Kekin ortasına yıkanıp ayıklanmış çileklerin yarısını koyun.
- Üzerine kremayı yayın.
- Bir gece buzdolabında bekletin.
- Çileklerle süsleyip servis yapın.
Çilekli Sufle Gato yemeği tarifi | |
|