Aşçı Admin
Mesaj Sayısı : 2102 Kayıt tarihi : 25/01/11
| Konu: Ballı Gevrek Tarifi Salı Şub. 01, 2011 7:30 pm | |
| Malzemeler 1 Su bardağı tozşeker 1 Su bardağı su 14 Çorba kaşığı margarin 5 Çorba kaşığı bal 1 Kutu (350 gr) yulaf ezmesi 1 Su bardağı iri dövülmüş fındık 1 Su bardağı iri dövülmüş ceviz 1 Su bardağı kabuksuz kabak çekirdeği Hazırlanışı
- Şekeri ve suyu bir tencereye aktarın.
- Şurup haline gelene dek kaynatın ve soğumaya bırakın.
- Hazırladığınız şuruba eritilmiş margarini ve 5 çorba kaşığı balı ekleyin.
- Yulaf ezmesini, 1 su bardağı fındık, ceviz ve kabak çekirdeğini ekleyip, karıştırın.
- Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın.
- Hazırladığınız ballı karışımı kalınlığı 1 santim olacak şekilde tepsiye yayın.
- Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında altın sarısı bir renk alana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra 5 dakika bekletin.
- Dilediğiniz boyutlarda çubuk şeklinde kesip, servis yapın.
Ballı Gevrek yemeği tarifi | |
|