Aşçı Admin
Mesaj Sayısı : 2102 Kayıt tarihi : 25/01/11
| Konu: Ay Çöreği Tarifi Salı Şub. 01, 2011 7:18 pm | |
| Malzemeler 3 Su bardağı un 100 gr margarin 1 Kahve fincanı süt 1 Adet yumurta akı Bir miktar yaşmaya 1 Su bardağı dövülmüş fındık Yarım su bardağı tozşeker 1 Dilim bayat ekmek içi 1 Çorba kaşığı tarçın 1 Çay kaşığı yenibahar Hazırlanışı
- 3 Su bardağı un, 100 gr margarin, 1 kahve fincanı süt ve bir adet yumurta akını derin bir kaba alın.
- Bir tutam yaşmayayı ılık suda eritip, diğer malzemelerin içine ekleyin.
- Yoğurarak hamur yapın.
- Üzerini nemli bir bezle örtün.
- 1 saat dinlendirin.
- ayrı bir yerde 1 Su bardağı dövülmüş fındık, yarım su bardağı
tozşeker, 1 dilim bayat ekmek içi, 1 çorba kaşığı kuruüzüm, 1 çay kaşığı tarçın, 1 çay kaşığı yenibaharı karıştırın.
- Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparın.
- Merdane ile açın.
- Ortasına hazırladığınız içten koyun.
- rulo biçiminde sarıp, yarım ay şeklinde bükün.
- Üzerine kıyılmış fındık serpin.
- Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirip, servis yapın.
Ay Çöreği yemeği tarifi | |
|