Malzemeler 60 gram dövülmüş fındık
60 gram ince kıyılmış sütsüz çikolata
125 gram margarin
Yarım su bardağı tozşeker
1 Yumurta
1 Su bardağından iki parmak fazla un
1 Tatlı kaşığı kabartma tozu
Yarım tatlı kaşığı tozkakule
125 gram ince kıyılmış beyaz çikolata
48 Adet fırınlanmış fındık
80 gram eritilmiş sütsüz çikolata
Hazırlanışı
- Fırını 180 derecede ısıtalım.
- İki fırın tepsisini yağlayalım.
- Üzerlerini yağlı kağıt ile kaplayalım.
- Sütsüz çikolata ile fındığı robota atalım.
- Fındık ve çikolatalar iyice ufalanıncaya kadar öğütelim.
- Yalnız dikkat edelim, çikolata ve fındık yapış yapış bir karışım halini almasın.
- Mikserle yağ ve şekeri krema kıvamına gelene dek çırpalım.
- Yumurtayı ekleyerek çırpmaya devam edelim.
- Unu, kabartma tozunu ve toz kakuleyi ilave edelim.
- Bu karışıma önceden hazırladığımız çikolata ve fındık karışımını da ekleyelim.
- Yumuşak bir hamur elde edene dek karıştıralım.
- Hamurdan iki çorba kaşığı kadar alarak önce yuvarlayalım sonra da elimizle yassılaştıralım ve fırın tepsisine yerleştirelim.
- Hepsi hazır olduğunda tepsiyi fırına sürelim.
- 15 dakika ya da bisküviler altın sarısı renk alana dek pişirelim.
- Fırın ızgarasını üzerine koyarak soğumaya bırakalım.
- Bu arada bayaz çikolatayı ısıya dayanıklı bir kaba alalım.
- Kabı, içi kaynar su dolu başka bir kabın içine oturtarak ateşe koyalım.
- Çikolatayı eriyip, yumuşak bir kıvam alana dek karıştıralım.
- Kabı ateşten alalım.
- Soğumuş olan bisküvilerin yarısını beyaz çikolataya batıralım.
- Yine ızgaranın üzerinde çikolatanın donması için bırakalım.
- Fındıkları eritilmiş sütsüz çikolataya batıralım.
- Yine ızgaranın üzerinde çikolatanın donması için bırakalım.
- Fındıkları eritilmiş sütsüz çikolataya bulayalım.
- Fazla çikolatayı süzelim.
- Çikolata kaplı fındıklardan her birini bisküvinin ortsına oturtalım.
- Çikolatanın donmasını bekledikten sonra servis yapalım.
Çikolatalı Fındıklı Bisküvi yemeği tarifi