Tart hamuru tarifinde belirtildiği gibi tart hamurunu hazırlayın. Tart kalıbınıza döşeyip boş pişirmesini yapın.
Fırınınızı 180 C’ye getirip ısıtın. Şekeri su ile orta ateşte eritin. Kaynamaya başlayınca ateşi kısıp, yağı ve çikolata parçalarını atın. 2-3 dakika beraberce karıştırarak kaynatın. Ateşten alıp ılındırın. İçine azar azar çırpılmış yumurtaları yedirin. Hazırladığınız karışımı, tartın içine boşaltın. Sıcak fırında 25 dakika pişirin. Bu süre sonunda tartı dışarı çekip üzerine fındık ve fıstıklarını serpiştirin. Elinizle biraz esmer şeker serperek tekrar fırına sürün. Yaklaşık 10 dakika daha pişirip fırından alın. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarın ve dilimleyerek servis edin.
MALZEMELER
- 1 ölçü tart hamuru - 140 ml (yarım su bardağından 1 çorba kaşığı fazla) su - 120 gr. (yarım su bardağı) şeker - 80 gr. (üçte bir su bardağı) esmer şeker - 100 gr. (1 Tablet) Antepfıstıklı Golden Çikolata, parçalara kırılmış
- 50 gr. tereyağı veya margarin - 3 adet yumurta, çırpılmış - çeyrek su bardağı fındık içi - çeyrek su bardağı tuzsuz Antep fıstığı içi