Aşçı Admin
Mesaj Sayısı : 2102 Kayıt tarihi : 25/01/11
| Konu: Ayvalı Esmer Bisküvi Tarifi Salı Şub. 01, 2011 7:07 pm | |
| Malzemeler 1 Adet ayva 1 Çay bardağı tozşeker 1 Su bardağı kepekli un 1.5 Su bardağından biraz az un 2 Çorba kaşığı buğday nişastası 1 Su bardağından bir parmak eksik tozşeker 1 Adet yumurta 100 gr margarin Yarım paket kabartma tozu Hazırlanışı
- Öncelikle ayvanın kabuğunu soyun.
- Çekirdek yatağını çıkardıktan sonra dilimleyin.
- Ayva dilimlerini ve çekirdeklerini şekerle birlikte tencereye aktarın.
- Kısık ateşte pişirin.
- Çekirdeklerini çıkardıktan sonra piien ayvayı çatalla ezin ve soğumaya bırakın.
- Kepek unu, buğday nişastası, tozşeker, yumurta, margarin,
kabartma tozu ve unun 1 su bardaklık kısmını bir kabın içine alın ve yoğurun.
- Hamurun çok yumuşak ise geri kalan yarım su bardağı unu ekleyin.
- İyice yoğurduğunuz hamuru ikiye bölün.
- Unlanmış bir zemin üzerinde hamuru 3-4 milim kalınlığında açın.
- Bir çay bardağı yardımıyla yuvarlaklar bisküviler kesin.
- Yağlanmış fırın tepsisine sıraladığınız bisküvilerin ortasını çok hafif bastırın.
- Çukurun içine ayva püresini koyun.
- Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 15 dakika pişirin.
Ayvalı Esmer Bisküvi yemeği tarifi | |
|