Aşçı Admin
Mesaj Sayısı : 2102 Kayıt tarihi : 25/01/11
| Konu: Özel Soslu Domates Dolması Tarifi Salı Şub. 01, 2011 12:28 am | |
| Malzemeler 20 Adet kiraz domates 15 Çorba kaşığı ezilmiş grissini 2 Çorba kaşığı sarımsak sosu 2 Çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi 2 Çorba kaşığı gravyer peyniri 3 Adet yumurta 1 Adet yumurta sarısı 10 Çorba kaşığı krema Yarım su bardağı süt 1 Çorba kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber Hazırlanışı
- Yıkanmış ve kurulanmış domateslerin tepesini kapak şeklinde kesin.
- İçini oyup, hafifçe tuzlayın.
- Bir tepsiye ters çevirip, suyunun süzülmesi için yarım saat bekletin.
- Grissiniyi teflon tavada tahta kaşıkla karıştırarak kavurup soğumaya bırakın.
- Fırını 180 dereceye ayarlayın.
- Yumurtaları derin bir kaseye kırın.
- Tuz ve karabiber serpip, mikserle köpük köpük olana dek çırpın.
- Krema, süt ve peynirleri ekleyip karıştırın.
- Tuz ve karabiber serpin.
- Sarımsaklı sos ile grissiniyi koyu bir kıvamda çırpın.
- Domateslerin içine hazırladığınız bu harçtan doldurun.
- Yağlanmış 28 santim çapındaki fırın kalıbına düzenli aralıklarla dizin.
- Kapak şeklinde kestiğiniz kısımları üzerine kapatıp yağ sürün.
- Yumurtalı karışımı kalıbın kenarına, domateslerin üzerine gelmemesine dikkat ederek dökün (sos domateslerin yarısını geçmemeli).
- Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında yarım saat pişirin.
- 10 dakika dinlendirdikten sonra sıcak olarak servis yapın.
Özel Soslu Domates Dolması yemeği tarifi | |
|