Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 Biber Domates Soslu Mısır Unlu Erişte Tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

Biber Domates Soslu Mısır Unlu Erişte Tarifi Empty
MesajKonu: Biber Domates Soslu Mısır Unlu Erişte Tarifi   Biber Domates Soslu Mısır Unlu Erişte Tarifi Icon_minitimeÇarş. Şub. 16, 2011 1:52 pm

Mısır unlu hamur:

100 g mısır unu

100 g sert un

1 yumurta

1 yumurtanın akı

1 çorba kaşığı natürel zeytinyağı

Biber - domates sosu:

1 çorba kaşığı ayçiçek yağı

5 diş sarımsak (ince kıyılmış)

2 kurutulmuş acı sivribiber (ince doğranmış ya da 1/2 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber)

1 tatlı yeşil biber (sap ve çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, ince doğranmış)

1 1/2 tatlı kaşığı tuz

1 iri domates (kabuğu soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, ince doğranmış)

1 çorba kaşığı sirke

15 g (1 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı



Hamuru hazırlamak için mısır unu ye sert unu bir salata kâsesinde karıştırın. Yumurta ve yumurta
akını, 3 çorba kaşığı suyla küçük bir kâsede çırpın. Salata kâsesindeki
un karışımının ortasını havuz gibi açıp, açtığınız bu çukura küçük
kâsedeki yumurta
karışımı boşaltın. Bir çatalla ya da tahta bir kaşıkla kenarlardan azar
azar alarak unu yedirip, bütün unu yedirince zeytinyağını ekleyin ve
parmaklarınızla yoğurarak hamura yedirin.

Hamuru hafifçe unlanmış mutfak tezgâhına aktarıp, yoğurmaya başlayın.
Yoğurulamayacak kadar sertse.su (her seferinde 1 tatlı kaşığı) ekleyin.
Yapışyapışsa ve kaldırıldığında tezgâhta iz bırakıyorsa, yapışkanlığını
yitirinceye kadar (tezgâhta iz bırakmamalı, ellere yapışma-malıdır) un
(her seferinde 1 çorba kaşığı) ekleyin. Esnek ve pürüzsüz bir kıvam
alıncaya kadar (10-15 dakika) yoğurmayı sürdürüp, plastik filme ya da
yağlı kâğıda sararak bir kenarda 15 dakika bekletin.

Mutfak tezgâhına biraz mısır
unu serpip, hamuru tezgâha koyarak, merdaneyle 60 x 23 cm çapında bir
dikdörtgen haline getirin. Sonra dikdörtgeni 1,5 cm eninde şeritler
halinde kesin.

Sosu hazırlamak için, ayçiçek yağını kalın dipli bir tavaya koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın. Isınınca sarımsaklar ve acı sivribiberleri (ya da pul kırmızıbiber) koyup, sürekli karıştırarak, sarımsaklar altın sarısı bir renk alıncaya kadar (yaklaşık 4 dakika) pişirin. Tatlı yeşil biber
parçalarını ekleyip, tuzun 1/4 tatlı kaşığını serperek, 5 dakika
pişirin. Domatesler, sirke ve tereyağını sürekli karıştırarak ekleyip,
sosu 2 dakika daha pişirdikten sonra, sıcak kalmalarını sağlayın.

Bir başka tencereye 3 litre (13 su bardağı) su koyup, tencereyi harlı
ateşe oturtarak, suyu bir taşım kaynatın. Kaynayınca kalan 1 1/2 tatlı
kaşığı tuzu serpip, karıştırdıktan sonra, erişteleri ekleyerek,
tencerenin kapağını kapatın ve erişteleri 6 dakika haşlayın. Tencereyi
ateşten alıp, erişteleri bir süzgeçte süzdükten sonra, öbür tenceredeki
sıcak sosun üstüne boşaltıp, iyice karıştırın ve 4 düz tabağa bölüştürerek, bekletmeden servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
Biber Domates Soslu Mısır Unlu Erişte Tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Domates Soslu Spagetti Tarifi
» Özel Soslu Domates Dolması Tarifi
» Kırmızı Biber Soslu Brokolili Fiyonk Makarna Tarifi
» YULAF VE MISIR UNLU EKMEK
» Kırmızı Biber Soslu Dana Uykuluk Vol-Au-Vents

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Dünya Global Mutfak :: İtalyan Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: