Aşçı Admin
Mesaj Sayısı : 2102 Kayıt tarihi : 25/01/11
| Konu: Sac Kavurma Çarş. Ocak 26, 2011 4:59 pm | |
| Isterseniz sadece kuzu eti kullanarak bildiğimiz geleneksel kavurmayı hazırlayabilir yahut sevdiğiniz sebzeleri ekleyerek farklı lezzetler elde edebilirsiniz. Gelecek sefere önce sebzesiz sade şeklini sonra da mantar, kırmızı biber, domates, yeşil biber, soğan ve sarımsak ekleyerek sebzeli sac kavurmayı denemek istiyorum. Ayrıca patlıcan gibi sebzelerin de çok yakışacağını düşünüyorum.Malzemeler 300 gr.kuzu eti 2 yeşil biber 2 domates 1 adet kuru soğan lavaş ekmeği tuz,karabiber sıvıyağ Hazırlanışı Kuzu eti sıvıyağda sotelenir. Üzerine doğranmış kuru soğan ve yeşil biber eklenir. Bir süre sonra soyulup doğranmış domates, tuzu ve baharatı eklenir. Lavaş ekmeği ile beraber ikram edilir. | |
|