Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 adaçayı ve ravioli

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

adaçayı ve ravioli Empty
MesajKonu: adaçayı ve ravioli   adaçayı ve ravioli Icon_minitimePaz Ocak 30, 2011 8:22 pm









adaçayı ve ravioli Ravyoli2_copy_2

tarif:The Australian women's weekly-make it tonight

Konumuz; adaçayı - Aşağıdaki bilgiler Bir Ot Masalı 'ndan alınmıştır.


  • Adaçayı bakliyatların böceklenmesini önlüyor. Bunun için
    bakliyat torbasına ya da kavanozuna birkaç dal adaçayı koymanız
    gerekiyor.
  • Adaçayı yağı burnun kenarına sürüldüğünde burun tıkanıklığını açıyor.
  • Akdeniz mutfağında bol bol kullanılıyor.


Adaçayı ve Tereyağı soslu Ricotto peynirli Ravioli

malzemeler: 20 dakikada masada


  • 80 gr. romano peyniri (1 cup)1 su bardağı İzmir tulumu kullandım.
  • 500 gr. taze ravioli- Migrosta
    300 gr. 'lık paketlerde taze ravioli satıyorlar ama 300 gr. iki kişiyi
    doyurmaz. Yanına başka yemekler eklemek lazım. Ben ricotto
    peynirlisinden aldım. Hindili ve tavuklu çeşidi de vardı.

  • 80 gr. tereyağı
  • 1 diş ezilmiş sarmısak
  • 1 yemek kaşığı ince ince doğranmış taze adaçayı yaprağı


tarif:


  1. Sebze soyma aparatıyla peynirleri ince ince traş edin.
  2. Taze raviolliler kaynar suyun içinde, paketin üstünde yazan süre kadar haşlayın ve süzdürün. (5 dakika yeterli geliyor. Taze olduğu için hemen haşlanıyor.)
  3. Bir tencerede yağı eritin. Sarmısakları ve adaçayını ekleyin ve
    tereyağı kahverengi olana kadar kızdırın. Bu yaklaşık 2 dakika sürüyor.
  4. Raviolleri ekleyip nazikçe karıştırın ve üzerinde traşlanmış peynirlerle servis yapın.


Ben ne yaptım;


  • Ben öncelikle pintilik yapıp adaçayını az koymuşum. Halbuki orjinalinde adaçayı yaprakları bol bol görünüyor.
  • Tarifte tereyağını kahverengi olana kadar kızartıyordu bunu
    yapamadım çünkü gözümün önüne kırmızı kırmızı yanıp sönen dikkat
    kollestrol yazılı tabelalar geldi.Acaba bu işi abartıyorum mu ?
    Tereyağlı pilav yemiyeli o kadar çok oldu ki...bu tarifte tereyağını
    kullandım ama kahverengileştirmedim.
  • Bir de İtalyan yemeklerinde ilk aşamada sarmısağı yakmadan
    kavuruyorlar ama bu işlem bence yemeğin tadını bir miktar
    değiştiriyor.Yemekte bu tadı almaktan hoşlanmıyorum o yüzden ben
    genellikle sarmısağı kavurmadan kullanıyorum.
  • Peynirin bir miktarını süs için ayırıp diğerlerini makarnayla karıştırdım. Peynir tamamen eriyip krema gibi oldu.


Sonradan ek:adaçaylı pasta yaparken "yanmış" tereyağı kullanmayi bir
denerseniz, onsuz bir daha yemeyeceginiz inancındayim. İşlem sırasında yanan
yağ degil, aslında. O yüzden sağlık adına cok endişe duymuyorum, önerirken.
Dikkat gerektiren bir işlem ama o "yakma" surecinde yanan süt ve hatta sütün
içerisindeki şeker aslında. Muazzam bir katman yaratıyor adaçayı ile beraber
damakta.
Denerseniz yağın altını iyice kuçuk tutun, ısısını. Yavas yavas süt
ayrışacaktır yağ erirken, zaten. Burnunuza ne zaman ki fındık kokusu
yükselir Smile) Esmerliğine, yanık derecesine artik siz karar verin.

Sevgilerimle,
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
adaçayı ve ravioli
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» MOR ADAÇAYI
» ALA ADAÇAYI
» SARI ADAÇAYI

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Dünya Global Mutfak :: İtalyan Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: