Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 Izgara Sebze & Sebzeli Lazanya

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

Izgara Sebze & Sebzeli Lazanya Empty
MesajKonu: Izgara Sebze & Sebzeli Lazanya   Izgara Sebze & Sebzeli Lazanya Icon_minitimePaz Ocak 30, 2011 8:21 pm







Izgara Sebze & Sebzeli Lazanya Lazanya1_copy_1

Şu aralar diyet yapıyorsun. Durmadan tartıya çıkıp, iniyorsun.
Yapma...Diyet yapma. Kafandaki kalori hesaplarıyla, kilo verdim mi,
aldım mı kuşkusuyla, hayattan ne kadar zevk alabilirsin ki? Sırf öyle
söylediler diye ömrünün sonuna kadar her akşam balık, ızgara tavuk,
salata yiyerek mi yaşayacaksın? Susamadığın halde, bilmem kaç litre su
mu içeceksin? Ya dolma, künefe, kebap...Ya sevdiğin yemekler? Şimdi
diyetteyim sonra yerim diyorsun. Peki o zaman verdiğin kiloları
almayacak mısın? Ya o zaman ne olacak? Tekrar diyetisyene gideceksin.
Ama ben yine kilo aldım diyeceksin. Sana kızacak. Beni dinlememişsin
diyecek. Laf yiyeceksin ama ekmek yemiyeceksin. Kendinden utanacaksın.
Diyete başlayacaksın. Her saniye kurabiye, tatlı, börek düşünecek ama
havuç kemireceksin. Bu yazıyı okuyup, bana da kızacaksın. Çok kolaydı
sanki diyeceksin. Kızma...Sadece şu kitabı oku.

Zayıflamak - Dr. Ozan Tunçer&Nathalie Tunçer

Izgara Sebze & Sebzeli Lazanya Lazanya2_copy

Izgara tavası, et, tavuk, balık ya da sebze ızgara etmek için
kullanılmaktadır ve şahsi fikrime göre çok yararlıdır. Yapmanız gereken
tavayı değil, ızgara yapacağınız yiyeceği hafifçe yağlamak ve iyice
ısınmış tavada birkaç dakika ızgara etmek. Bu tavaları mutfak
malzemeleri satan mağazalarda uygun fiyatlarda bulabilirsiniz.

Izgara Sebze & Sebzeli Lazanya Lazanya3_copy

Bu aralar restoranlarda salata kadar çok sipariş alan yemeklerden birinin Izgara Sebze Tabağı
olduğuna bahse girerim. Sağlıklı ve az kalorili bir yiyecek olduğu
düşünüldüğü için tabii. Ben kalorisi az diye değil, sevdiğiniz için
yemenizi tercih ederim. Eğer sizce de öyleyse şunu yapın; Izgara
sebzelerin üzerine, fesleğen veya kekik, zeytinyağı ve limondan oluşan
bir sos gezdirip, peynir dilinleri serpiştirin ve afiyetle yiyin.

Izgara sebzelerden şık ve lezzetli sandviçler de yapabilirsiniz. Ne
gibi mesela; Pidenin içine yerleştirilen ızgara sebzeler, iyi bir peynir
ve fesleğenli sosla yapılan gibi mesela.

Izgara Sebze & Sebzeli Lazanya Lazanya7_copy_1

Notlar:


  • Bu lazanyada bizim dolmalık ve salçalık, güzel biberlerimizden
    de kullanılabilir. İstersek biberlerden ızgara değil de közleme
    yapabiliriz.
  • Lazanyalarda kullanılan peynirler genellikle mozarella ve parmesan
    olmasına rağmen kendi şartlarımıza göre değişiklik yapabiliriz.
    Lazanyanın katları arasında mozarella yerine kaşar, dil ya da onun
    benzeri peynirler ve eğer ıspanaklı bir lazanya yapılıyorsa lor peyniri,
    beyaz peynir kullanabiliriz. Üstü için ise sünmeyen ama eriyen bir
    peynir tercih edildiğinden Mihaliç peyniri ya da hiç olmadı tamamen
    kaşar peyniri kullanabiliriz.
  • Barilla'nın hazır lazanyalarını kullandım ama Piyale'nin kenarları fırfırlı, haşlanması gereken lazanyaları da olabilir.
  • Taze fesleğen yoksa kurusu kullanılabilir. Fesleğen damak tadınıza uygun gelmiyorsa taze ya da kuru kekik de olur.
  • Ben bol sulu ve kıpkırmızı domates bulamadığım için domates
    konservesi kullandım. Bulursanız 800 gr. civarında iyice olmuş,
    kıpkırmızı, sulu domatesler kullanabilirsiniz.


Izgara Sebze & Sebzeli Lazanya Lazanya6_copy

Izgara Sebzeli Lazanya

Malzemeler:4 kişilik


  • 10 adet pişirmeye hazır lazanya (Barilla)
  • 3 adet Amerikan biberi (bell pepper, capsicum)
  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet kabak
  • 5-6 adet incecik pırasa ya da taze yeşil soğan
  • 1 adet soyulmuş domates konservesi (800 gr.lık kutularda)
  • 3 adet sarmısak
  • 1 avuç taze fesleğen ya da 1 yemek kaşığı kuru fesleğen
  • Zeytinyağı
  • Tuz, taze öğütülmüş karabiber
  • 1 su bardağı kaşar peyniri (mozarelle, dil vb.)
  • Yarım su bardağı Mihaliç peyniri (parmesan, kaşar vb.)


Tarif:


  1. Sebzeleri yıkayın. Biberlerin içini çıkarıp, 4'er parçaya bölün.
  2. Kabağın kabuklarını soyun. Büyüklüğüne göre 2 ya da 3 parçaya kesip, 5-6 mm. kalınlığında dilimleyin.
  3. Patlıcanları kabuklarını soymadan, büyüklüğüne göre 2 ya da 3 parçaya kesip, 5-6 mm. kalınlığında dilimleyin.
  4. Pırasayı veya soğanı temizleyin.
  5. Izgara tavasını, harlı ateşte iyice ısıtın. Sebzeleri zeytinyağıyla
    hafifçe yağlayarak, ızgara yapın. Sebzeleri hafif diri bırakarak, hem
    lezzetlerini hem de görüntülerini kaybetmemelerini sağlayın.
  6. Izgarası yapılan sebzeleri, gelişi güzel doğrayın.
  7. Bir sos tenceresine domatesleri, sarmısağı, 2 yemek kaşığı
    zeytinyağını, tuzu ve karabiberi koyun. Orta ateşte, sos kıvamına
    gelinceye kadar 15-20 dakika pişirin. En son fesleğeni ekleyip, ocağın
    altını kapatın.
  8. Peynirleri rendeleyip, bir köşede hazır bekletin.
  9. 22cm.x22cm. borcamın dibine bir kepçe domatesli sostan gezdirin. 2
    adet lazanyayı kaba yerleştirin. Üzerine sebzeleri koyun. 1 kepçe sostan
    gezdirin ve rende peynir serpiştirin. Tekrar üzerlerine 2 adet lazanya
    yerleştirin ve aynı işlemleri tekrarlayın. En üste, son lazanyaları
    yerleştirdikten sonra sadece sos gezdirin ve Mihaliç peyniri
    serpiştirin.
  10. Önceden 200 derece ısıtılmış fırına yerleştirmeden önce, lazanya
    kabının üzerini alüminyum folyo ile örtün. 30 dakika bu şekilde
    pişirdikten sonra folyoyu kaldırın ve 30 dakika da üstü açık olarak
    pişirin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
Izgara Sebze & Sebzeli Lazanya
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Sebzeli lazanya Tarifi
» basamelli lazanya Tarifi
» Kıymalı Lazanya Tarifi
» Floransa Usulü Lazanya Tarifi
» Kuzu Kıymalı Lazanya Tarifi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Dünya Global Mutfak :: İtalyan Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: