Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

Paylaş
 

 Sushi Pilav Tarifi /Hazırlanışı

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı

Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

Sushi Pilav Tarifi /Hazırlanışı Empty
MesajKonu: Sushi Pilav Tarifi /Hazırlanışı   Sushi Pilav Tarifi /Hazırlanışı Icon_minitimeC.tesi Ocak 29, 2011 4:32 pm






İstanbul'da
restoranlarda ateş pahası olan suşiyi evde çok daha ucuza ve bol
miktarda yapmak mümkün. Eğer benim gibi suşiye meraklıysanız ve
restoranlardaki küçük porsiyonlardan tatmin olmuyorsanız, yeteri kadar
zamanınız ve sabrınız varsa (dikkat, suşi yapmak eğer yardım almıyorsanız yarım gününüzü alabilir) evde yapmak gayet mantıklı. Japonlar darılmasın ama bu iş çok büyük bir ustalık da gerektirmiyor.



Sushi Pilav Tarifi /Hazırlanışı 1Bugün 4 çeşit suşi yaptık:

  • Shake Maki (somon pirinç nori)
  • Kappa Maki (somon salatalık nori)
  • Shake Nigiri (somon pirinç)
  • Philedelphia Roll (Amerikan usulü sushi, philedelphia peyniri, somon, pirinç, nori, salatalık)
Gereken Malzemeler:

  • Sushi için özel pirinç (küçük taneli bir pirinç işinizi görür)
  • Somon füme (bütçenizi aşıyorsa büyük marketlerde satılan dondurulmuş "sahte" yengeç etini de somon gibi dilimleyerek kullanabilirsiniz)
  • Salatalık (tercihe göre avakado da olur)
  • Nori (siyah, yosunsu kağıtlar, ne yazık ki bunun alternatifi yok)
  • Philedelphia peyniri (kıvamlı bir süzme koyun yoğurdu da aynı işlevi görebilir)
  • Soya sosu (acı sevenler için ayrıca wasabi)
  • Pirinç sirkesi (yoksa tuz ve esmer şeker karıştırılmış beyaz üzüm sirkesi)
  • Zenfecil turşusu (çok da şart değil, yan malzeme)
  • Bambu mat (norileri sarmak için kullanılır, yokluğu sizi daha fazla yoracaktır)
4 çeşit suşi için ortak malzemenin hazırlanması


Pirinç 5-6 defa özenle yıkanır ve yarım saat kadar suda bekletilir.
Pirinç Türk usulü (1'e 1 buçuk "altın" oranıyla) kısık ateşte, tuzsuz ve yağsız olarak pişirilir.



Sushi Pilav Tarifi /Hazırlanışı 2
Hazırlanan pilav geniş bir tabağa yayılır ve soğuyana kadar bekletilir (yavaş
yavaş soğuması tercih edilir, soğutmak için "saç kurutma makinesi"
kullanan arkadaşlar, sonra pilavın sertliğinden şikayet edebilir
). Pilav soğuduktan sonra pirinç sirkesi (100 gr pirinç için yarım çay bardağı) pilava dökülür ve homojen olarak yayılarak iyice karıştırılır.


Sushi Pilav Tarifi /Hazırlanışı 3
Pilavımız, 4 çeşit sushi için ana malzemedir.

Shake Maki
Nori bambu mata yerleştirilir.
Sirkelenmiş pilav homojen olarak matın üzerine yayılır, elle şekil verilir.

Sushi Pilav Tarifi /Hazırlanışı Kappamaki2
İnce kesilmiş somon dilimleri norinin üzerine yerleştirilir.

Sushi Pilav Tarifi /Hazırlanışı Kappamaki3

Bambu mat katlanarak rulo elde edilir.

Sushi Pilav Tarifi /Hazırlanışı GEDC1463
Rulo soğuması için dolaba konulur ve 15 dk beklenir.
Soğuyan rulo 6-8 parçaya, enlemesine kesilir ve servise hazır hale getirilir (büyük ve geniş bir bıçak kullanılması tavsiye edilir).


Kappa Maki
Somon yerine salatalık koyularak aynı işlemler uygulanır.

Shake Nigiri
Pilav yumurta şeklini alacak şekilde köfte gibi yoğurulur.

Sushi Pilav Tarifi /Hazırlanışı GEDC1465
Kare veya dikdörtgen şekline kesilmiş somon dilimleri bu karışımın üzerine yapıştırılır.

Sushi Pilav Tarifi /Hazırlanışı GEDC1466
İşlem sırasında hazırlanacak sirke damlatılmış bir kase su, pilavın elinize yapışmasını önleyecektir.

Philadelphia Roll
Bambu matın üzerine bir jelatin serilir. Pilav jelatinin üzerine iyice yayılır. Pilavın üzerine ise nori yerleştirilir (shake makinin ters işlemi olarak düşünebiliriz).

Sushi Pilav Tarifi /Hazırlanışı Phi2
Salatalık dilimleri norinin üzerine şekildeki gibi yerleştirilir ve aralarındaki boşluk Philadelphia peyniri ile doldurulur.

Sushi Pilav Tarifi /Hazırlanışı Phi
Karışım rulo şeklinde sarılır, jelatin çıkarılır.

Sushi Pilav Tarifi /Hazırlanışı Phi3
Rulonun dış kısmına somon dilimleri yerleştirilir.

Sushi Pilav Tarifi /Hazırlanışı Phi4
Dolaba konularak bir süre bekletilir ve enlemesine kesilir (bıçağın keskin olması önemli bir detaydır).

[b][b]Sushi Pilav Tarifi /Hazırlanışı GEDC1468[/b][/b]
4
ceşit suşimiz böylece hazır oldu. Hazırladığımız parçaları wasabi
sosuna veya soya sosuna banarak yiyebilirsiniz. Yanında da zencefil
turşusu gerçekten iyi gidiyor. Afiyet olsun Smile
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://asci.forum.st
 
Sushi Pilav Tarifi /Hazırlanışı
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Dünya Global Mutfak :: Japon Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: