Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 AHTAPOTLU PİLAV Tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

AHTAPOTLU PİLAV Tarifi Empty
MesajKonu: AHTAPOTLU PİLAV Tarifi   AHTAPOTLU PİLAV Tarifi Icon_minitimeÇarş. Şub. 16, 2011 1:06 pm

3 çorba kaşığı zeytinyağı

2 orta boy soğan (çentilmiş)

2 diş sarımsak (dövülmüş)

1 kg ahtapot (temizlenip zarı çıkarılarak, 2 sm'lik parçalara kesilip döğülmüş)

2 orta boy domates (soyulup çekirdekleri çıkarılarak kuşbaşı doğranmış)

4 su bardağı tavuk suyu

1 büyük yeşil biber (damarları ve tohumlan çıkarılıp, küçük kuşbaşı doğranmış)

1 büyük kırmızı biber (damarları ve tohumları çıkarılıp kıyılmış)

300 gr pirinç (yıkanarak 30 dakika suda ıslatılıp süzülmüş)

1 kahve kaşığı safran (2 çorba kaşığı ılık suda ıslatılmış)

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 kahve kaşığı pul kırmızı biber

250 gr karides (kabukları temizlenmiş)

125 gr dolmalık kırmızı biber.



Büyük bir tencerede zeytinyağını hafif ateşte kızdırınız, soğanları ve sarımsağı koyup, arada bir karıştırarak 5 dakika, soğanlar
yumuşayıp sararana kadar, pişiriniz. Sonra aynı kapta ahtapotları 5
dakika, yumuşayıp renkleri hafif kahverengi olana kadar, pişiriniz.
Domatesi ekleyerek 5 dakika daha pişirip, tavuk suyunu koyunuz.
Ateşi yükseltip karışımı kaynatınız. Tencerenin kapağını kapadıktan
sonra, yavaş ateşte 1 saat daha pişiriniz. Ateşten almadan 5 dakika önce
yeşil ve kırmızı biberini, daha sonra da pirinci, safranı (isteniyorsa), tuzu, karabiberi ekleyip iyice karıştırınız. Kalan tavuk
suyunu da koyup ateşin sıcaklığını yükselterek, karışımı kaynatınız.
Sonra tencerenin kapağını kapayıp, yavaş ateşte 15-20 dakika, suyunu
çekip pirinçler yumuşayana kadar pişiriniz. Tencereyi ateşten alıp hemen servis ediniz.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
AHTAPOTLU PİLAV Tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
»  HAMSİLİ PİLAV TARİFİ
» PAZILI PİLAV TARİFİ
» HAMSİLİ PİLAV TARİFİ
»  HAMSİLİ PİLAV TARİFİ
» HAMSİLİ PİLAV TARİFİ

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Dünya Global Mutfak :: İtalyan Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: