Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 Lesitin Pastacılık

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

Lesitin Pastacılık Empty
MesajKonu: Lesitin Pastacılık   Lesitin Pastacılık Icon_minitimeC.tesi Ocak 29, 2011 1:17 pm









Lesitin Pastacılık Soya






İnsan vücudunun ihtiyacı olan doğal bir fosfolipiddir. Soya fasulyesinin insanlığa bir armağanı olarak kabul edilir.

Yaklaşık 150 yıl önce
Fransız kimyager Maurice Gobley lesitini yumurtanın sarısının içinden
ayırmayı başardı. Bu maddenin emülsiyon etkisini farkederek onu
‘lecithin’ olarak adlandırdı. Yunanca lekithos’dan gelen lesitin
yumurtanın sarısı anlamına geliyor. Bu ismi koymasının sebebi yumurta
sarısının çok fazla lesitin içermesi.



Lesitin Pastacılık Lesitin


Fonksiyonları:


  • Hücre zarının büyük bir kısmını oluşturur.



  • Beyinin temel yapı taşlarından biridir.



  • Sinir sisteminin % 17’sini oluşturur.



  • Şeker hastalarında insülin ihtiyacını azaltır.



  • Kas dokusunda, endokrin salgı bezlerinde ve böbreklerde bulunan önemli bir yapı taşıdır.



  • Damarlarda birikmiş kolestrolü küçük parçalara böler.



  • Damar sertliğine ve kalp hastalıklarına karşı vücudu korur.



  • Kanın vücutta rahat dolaşmasını sağlar ve damar tıkanıklık riskini düşürür.



  • Beynin sağlıklı ve doğru çalışmasında etkilidir.



  • B1 vitamininin karaciğerde, A vitamininin de bağırsaklarda emilmesini sağlar.



  • Yaşlanma etkilerinin azalmasına, bağışıklık sistemi rahatsızlıklarına ve kronik yorgunluk sendromuna iyi gelir.



  • Siroz gibi karaciğer kökenli hastalıkların tedavisinde önemli rol oynar.



  • Kolestrolün suda dağılmasını sağlayarak, kandaki kolestrol miktarının düşmesine yardımcı olur.



  • Sivilce, egzama, sedef gibi cilt hastalıklarına olumlu etkisi vardır.



  • Yemeklerden önce veya beraber alımı, yağ depolarının yok edilmesini sağlar.





Eksikliği:

Vücutta lesitin eksikliği
unutkanlığa, sindirim problemlerine, yağlara karşı tiksintiye,
bulantıya, hipertansiyona, eklem ve kas problemlerine neden olabilir.





Lesitin Pastacılık Cikolata Lesitin Pastacılık Pasta_yapimi3

Kullanımı:


  • Lesitin çikolatalarda emülgatör olarak kullanılır ve kakao ile kakao yağının birbirinden ayrılmasını önler.



  • Lesitin yüzey aktiflik özelliği sayesinde emülgatör, ıslatıcı ve dağıtıcı ajan olarak kullanılmaktadır.



  • Margarin, mayonez, pastalar, kurabiyelerde yine emülgatör olarak kullanılır.



  • İlaç ve kozmetik yapımında kullanılır.



  • Alzheimer ve huntington koreası gibi hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır



  • Son zamanlarda ise selülit tedavisinde kullanılmaya başlanmıştır.




Üretimi:

Ticari olarak genelde soya fasulyesinden elde edilir ancak ayçiçeği gibi diğer maddelere doğru bir yönelim de görülmektedir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
Lesitin Pastacılık
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Marzipan Pastacılık
» Süt Tozu Pastacılık
» En iyi Pastacılık Malzemeleri - Yukselpastacilik.com
» Şekerler & Tatlandırıcılar Pastacılık
» Pastacılık Malzemeleri - Sizinkalip.com

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Tatlı Pasta Çeşitleri :: Fransız Pasta Tarifleri-
Buraya geçin: