Osmanlı Salatası
Malzemeler:
- 400 gr beyaz lahana
- yarım demet taze nane
- 10 adet ince kuru kayısı
- 1 adet orta boy domates
- 100 gr çekilmiş ceviz içi
- 1 adet ince cuska biber
- 1 yemek kaşığı tuz
Sosu İçin:
- 1 adet haşlanmış ve 6 parçaya bölünmüş yumurta
- 2 adet limon
- sıvıyağHazırlanışı:Beyaz
lahanayı kare kare kesip, bir kabın içine yerleştirin. Tuzu ilave edip,
elinizle hamur yoğurur gibi suyu çıkıncaya kadar yoğurun ve 5 dakika
bekletin. Daha sonra soğuk suyla yıkayıp, suyunu sıkın ve salata
kasesine koyun. Sırasıyla ince doğranmış domates, ince kıyılmış taze
nane, ceviz içi, ince doğranmış biber, kayısıyı ilave ederek karıştırın.
Limon suyunu ve sıvı yağı ekleyip, tekrar karıştırın. Salatayı servis
tabaklarına alıp yumurta ile süsleyip servis yapın.