Marul Turp ve Havuç Rendesi SalatasıMalzemeler:
- 1 adet orta büyüklükte beyaz turp
- 1 adet küçük marul
- 1 adet orta büyüklükte havuç
- 5-6 adet zeytin
- 1 demet maydanoz
- Zeytinyağı, limon, tuzHazırlanışı:Turpun
kabukların soyup, yıkayıp, rendenin iri deliğinden geçirerek
rendeleyin. Havucun kabuklarını kazıyıp, aynı büyüklükteki rendeden
geçirin. Marulun fena yapraklarını ayıklayıp, yaprak yaprak 5-6 defa
yıkayıp oldukça iri doğrayın. Salata tabaklarına renk uyumuna dikkat
ederek, küme küme veya sıra sıra turp rendesi, havuç rendesi ve
doğranmış marulu koyup, zevkinize göre düzeltin. Üzerlerini maydanoz
dalı, zeytin ile süsleyiniz. Zevkinize göre, başka şeyler de
eklenebilir. Limonlu sosu hazırlayıp, servisten hemen önce hepsinin
üzerlerine gelecek şekilde döküp, servis yapın.