Rus SalatasıMalzemeler:- 2 yumurta sarısı
- 1,5 su bardağı zeytinyağı
- 1- 2 limon suyu
- 1 kahve kaşığı toz hardal
- 2-3 patates (haşlanmış)
- 1-2 havuç (haşlanmış)
- yarım bardak iç bezelye (konserve)
- 10-12 küçük salatalık turşusu (kornişon)
- 3-4 dilim macar salamı
- tuzHazırlanışı:Porselen
veya cam bir kaseye yumurta sarıları konur. Zeytinyağ damla damla ilave
edilip karıştırılır. Daha sonra zeytinyağ iplik gibi akıtılarak
karıştırılmaya devam edilir. Ara sıra limon damlatılır.Zeytinyağ bitince
tuz, hardal, limon suyu ilave edilir.Havuç, patates, turşu, salam küçük
doğranır (tavla zarı büyüklüğünde). Bunlara bezelye katılır. Tuz
atılır.Mayonezden 2- 3 kaşık ayrılır (üzerini süsleme için). Kalanına
karışık sebzeler konup karıştırılır. Salata tabağına alınıp, ayrılan
mayonez ve sebzelerle süslenir.Not:Mayonez bozulursa şöyle
düzeltilir.Ayrı bir kaseye bir yumurta sarısı konur. Damla damla
zeytinyağ ile arada bozulan mayonez konarak karıştırılır.1 tatlı kaşığı
nişasta, bir fincan su ile pişirilip pelte yapılır. Karıştırarak
soğutulur. Bozulan mayonez ve zeytinyağ azar azar konur karıştırılır.