Pirinçli Avakado SalatasıMalzemeler:- 200 gr. pirinç
- yarım pişmiş ve doğranmış piliç eti
- 2 adet kabuğu soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış avakado
- yarım yeşil biber (ince ve uzunlamasına doğrayın)
- 1 küçük ince doğranmış soğan
- 3 yemek kaşığı limon suyu
- 2 yemek kaşığı soya yağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- ½ çay kaşığı toz beyaz biber
- 1 diş sarımsak (ince doğrayın)
- isteğe bağlı acı biber
- yeşil salata yaprağıHazırlanışı:Pirinci
tuzlu suda haşlayıp soğumaya bırakın. Pirinç, piliç eti, avakado,
yeşil biber ve soğanı büyük bir kaseye alın. Limon suyu, yağ, tuz,
şeker, beyaz toz biber, sarımsak ve biber sosunu küçük bir kavanoza
koyun ve çalkalayarak iyice karışmasını sağlayın. Bu karışımı pirinç
karışımının üzerinde gezdirin, hafifçe karıştırın yeşil salata,
domates dilimleri ve gülle süsleyerek servis yapabilirsiniz.