Programın Amacı
Gastronomi bölümünün temel amacı gerekli bilgi ve becerilerle
donatılmış, uluslararası alanda rekabet edebilecek genç yönetici şefler
yetiştirmektir. Bölümün diğer bir amacı da zengin Türk mutfak kültürünün
akademik bir ortamda korunmasını sağlamak ve bu kültürü uluslararası
alanda tanıtmaktır. Meslek liselerinin ilgili alanlarından mezun olan
öğrencilere ek puan verilmektedir.
Gereken Nitelikler
Bu programı tercih eden adayların;
> Tat ve koku duyumları gelişmiş,
> Düzenli çalışma alışkanlığına sahip,
> Dikkatli ve titiz kişiler olması gerekir.
Mezunların Kazandıkları Unvan ve Kariyer İmkânları
Gastronomi bölümünü bitirenler, “Gastronomi Uzmanı” unvanı alırlar.
Alanlarında yüksek lisans ve doktora yapabilirler.
Yaptıkları İşler ve Çalışma Alanları
Bölümden mezun olan öğrenciler değişik sektörlerde faaliyet gösteren
kurumların mutfaklarında çalışır, bir yiyecek içecek işletmesi açabilir
ve bu tür işletmelerin yöneticiliğini yapabilirler.