Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Empty
MesajKonu: Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü   Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Icon_minitimeÇarş. Ocak 26, 2011 10:45 pm

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün temel amacı gerekli bilgi
ve becerilerle donatılmış, uluslararası alanda rekabet edebilecek genç
yönetici şefler yetiştirmektir. Bölümün diğer bir amacı da zengin Türk
mutfak kültürünün akademik bir ortamda korunmasını sağlamak ve bu
kültürü uluslararası alanda tanıtmaktır.

Lisans programı süresince öğrencilere restoran, yiyecek-içecek yönetimi,
yemek pişirme teknikleri ve sanat-kültür konularında eğitim
verilmektedir. Klasik yemek pişirme teknikleri, Fransız, Türk, Osmanlı,
Akdeniz, Uzakdoğu mutfakları ve Modern mutfak teknikleri uygulamalı
olarak verilmektedir. Pastacılık sanatı, çikolata hazırlama teknikleri,
şarapçılığa giriş gibi diğer pratik derslerin yanında öğrenciler sanat
tarihi, dünya mutfak kültürü, yemek tarihi gibi teorik derslerle mutfak
sanatı ve kültürünü değişik perspektiflerle derinlemesine uygulamalı ve
teorik olarak inceleyeceklerdir. Aşçılığın bir sanat iddiası olduğunu
taşıyan programda temel sanat eğitimi, resim, heykel gibi alanlarda da
öğrencilere eğitim verilecektir. Bir yönetici şefin, bütün bunların
ötesinde toplumsal konumu bakımından kültürlü bir kişi olması
gerektiğinden programda müzik, felsefe ve görgü kuralları gibi derslerde
bulunmaktadır.
Turizm sektörü konaklama, yiyecek ve içecek, seyahat ve ulaştırma alt
sektörlerinden oluşan, dinamik ve gelişen bir sektördür. Kişilerin
beslenme ihtiyaçlarının karşılanmasına dönük faaliyetlerde bulunan
değişik tür ve yapıdaki işletmelerin tamamını kapsayan yiyecek ve içecek
alt sektörü de son yıllarda gerek ulusal gerekse uluslararası
düzeylerde büyük gelişmeler göstermektedir. Yiyecek-içecek
endüstrisinin, her geçen gün büyümesi ve kârlılığın yüksek olması bu
alana yatırım yapan kişilerin artmasına ve dolayısıyla rekabet
koşullarının yoğunlaşmasına neden olmuştur. Bu bağlamda, ulusal ve
uluslararası pazarlarda faaliyette bulunan yiyecek-içecek işletmelerinin
ürettikleri mal ve hizmetlere olan tüketici taleplerindeki artış hem
ülke ekonomisine hem de bu hizmet endüstrisinin büyümesine katkıda
bulunacaktır. Ancak, yiyecek ve içecek hizmeti üreten işletmeler ulusal
ve uluslararası pazarlarda mal ve hizmetlerini sunma girişiminde
bulunurken bir takım sorunlarla karşılaşmaktadırlar. Bu sorunların en
önemlisi, kalifiye eleman sayısının yeterli düzeyde olmamasıdır. Bu
nedenle, yiyecek ve içecek alt sektöründe öngörülen kalifiye yiyecek ve
içecek üretim personeli açığını kapatmak ve kaliteli hizmet üretimini
sağlamak için Gastronomi ve Mutfak Programı uygulamalı mutfak, restoran,
bar ve ziyafet salonu ile öğrencileri sektöre hazırlar.
Bölgede turizm sektörüne ve dolayısıyla Türkiye ekonomisine katkıda
bulunmayı amaç edinen Gastronomi ve Mutfak programımızın hedefi, Yiyecek
ve İçecek sektöründe gerekli olan kalifiye eleman ihtiyacını
karşılamaya katkıda bulunmaktır. Üniversitemizin Didim yerleşkesinin
mutfak imkanları da göz önünde bulundurularak hazırlanan program
uygulamaya dönük olup, bölümümüzden mezun olan öğrencilerimizin değişik
sektörlerde faaliyet gösteren kurumların mutfaklarında çalışırlar, bir
yiyecek içecek işletmesini açabilecek veya yönetebilecek düzeyde
yetiştirilmesi amaç edinilmiştir. Bölümün temel amacı gerekli bilgi ve
becerilerle donatılmış, uluslararası alanda rekabet edebilecek genç
şefler yetiştirmek olmakla birlikte, diğer önemli bir amacı da zengin
Türk mutfak kültürünün akademik bir ortamda korunmasını sağlamak ve bu
kültürü uluslararası alanda tanıtmaktır. Bu amaçla; gerek çeşitli
üniversitelerin turizm programları, gerekse bu alanda değişik ülkelerin
turizm tecrübesi de göz önünde bulundurularak ders programı
hazırlanmıştır. Bölgemizin yapısı da dikkate alınarak öğrencilerimizin
Dünya mutfaklarını daha yakından tanıyabilmeleri ve tanıtabilmeleri için
dersler ilave edilmiştir. Ön Lisans programı süresince öğrencilere
restoran, yiyecek-içecek yönetimi, yemek pişirme teknikleri ve
sanat-kültür konularında eğitim verilecektir. Yiyecek-içecek yönetimi ve
yemek pişirme teknikleri teorik ve uygulamalı dersler olarak
hazırlanmıştır. Klasik yemek pişirme teknikleri, Fransız, Türk, Akdeniz
mutfakları ve Modern mutfak teknikleri uygulamalı olarak verilecektir.
Pastacılık sanatı, şarapçılığa giriş gibi diğer pratik derslerin yanında
öğrenciler dünya mutfak kültürü, yemek tarihi gibi teorik derslerle
mutfak sanatı ve kültürünü değişik perspektiflerle derinlemesine
uygulamalı ve teorik olarak incelenmektedir. Bir yönetici şefin, bütün
bunların ötesinde toplumsal konumu bakımından kültürlü bir kişi olması
gerektiğinden programda görgü kuralları gibi derslerde bulunmaktadır
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Gastronomi ve mutfak sanatları bölümü olan üniversiteler
» Yeditepe ünv. Gastronomi ve Mutfak Sanatları
» MUTFAK SANATLARI AKADEMİSİ Gastronomi
» Gastronomi ve Mutfak Sanatları hakkında bilgi
» Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Aşçı Okulları :: Gastronomi-
Buraya geçin: