Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 ŞALGAM MUSAKKASI

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

ŞALGAM MUSAKKASI  Empty
MesajKonu: ŞALGAM MUSAKKASI    ŞALGAM MUSAKKASI  Icon_minitimeÇarş. Ocak 26, 2011 8:11 pm

Gerekli Malzemeler:

1 kg şalgam

1 adet iri kuru soğan

2 dolu çorba kaşığı tereyağı

250 gr kıyma

1,5 su bardağı et suyu

1 tatlı kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı tuz



Yapımı:

İnce kıyılmış soğan tereyağında pembeleştirilir. Üzerine kıyma eklenir, suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur. Tuz ilave edilir ateşten alınır. Şalgamlar soyulur, yarım parmak eninde yassı şekilde doğranır. Altı düz bir tencereye az miktarda kıymalı malzeme yayılır. Üzerine şalgam dilimleri dizilir. Üzerine tekrar kıyma yayılır. Kıymalı malzeme ve şalgam bitene kadar kat kat sıralama işlemi tekrar edilir. Üzerine et suyu gezdirilir. Tencerenin kapağı kapatılır, orta ateşte şalgamlar suyunu çekene kadar pişirilir. Ateşten almadan hemen önce şeker serpilir. Sıcak olarak sofraya getirilir
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
ŞALGAM MUSAKKASI
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» ŞALGAM SULU BULGUR SALATASI
» Avcı Mantar Musakkası tarifi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Yerli Yemek Tarifleri :: Osmanlı Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: