Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 SULTAN MAHMUT ÇORBASI

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

SULTAN MAHMUT ÇORBASI  Empty
MesajKonu: SULTAN MAHMUT ÇORBASI    SULTAN MAHMUT ÇORBASI  Icon_minitimeÇarş. Ocak 26, 2011 7:57 pm

Kullanılacak malzeme (10 kişi için):

250 gram kereviz,

250 gram havuç,

250 gram kırmızı mercimek,

1/2 kilo patates,

orta boy iki baş soğan,

250 gram tereyağı,

15 bardak tavuk suyu veya et suyu,

1 çorba kaşığı zeytinyağı,

1 demet taze nane veya 1 tatlı kaşığı kurutulmuş ve ufalanmış nane,

1 demet kıyılmış maydanoz,

1 çay kaşığı tatlı kırmızıbiber,

1 çay kaşığı acı kırmızıbiber,

yeteri kadar tuz.



Yapımı:

Kerevizi soyup tavla zarı iriliğinde ufak parçalara doğramalı. Havuçların üzerlerini kazıyıp bol suda yıkadıktan sonra bunları da ufak parçalara doğramalı.

Patateslerin kabuklarını soyduktan sonra bunları tavla zarı iriliğinde küçük parçalara doğramalı; havuç ve kerevizle birlikte suyun içinde muhafaza etmeli. Bir güvece zeytinyağıyla tereyağını (bir çorba kaşığı kadarını bir kenara koyduktan sonra) koyup orta ısılı ateşte eritmeli. Yağ kızmaya başlarken rendelenmiş soğanı katmalı ve tahta kaşıkla karıştırarak kavurmalı.

Soğan pembeleşmeye başlarken, temizlenmiş ve yıkanmış mercimeği katmalı. Bir -iki defa karıştırmalı sonra sulandırılmış domates salçasını dökmeli. Sıcak tavuk suyunu da kattıktan sonra mercimek iyice dağılıncaya kadar güveçtekileri pişirmeli. Mercimek dağılınca buna bir kenarda su içinde bekletilen havuç, kereviz ve patates parçalarını süzerek katmalı. Tuzunu serpmeli ve bir-iki defa karıştırdıktan sonra güvecin ağzını kapamalı ve içindekileri pişmeye bırakmalı.

Sebzeler iyice pişince kıyılmış naneyle maydanozu katmalı bir-iki defa
karıştırıp güveci ateşten almalı. Naneyle maydanozu çorbaya kattıktan sonra küçük bir tavada kalan tereyağıyla kırmızıbiberleri kızdırmalı ve güveç ateşten alınır alınmaz çorbanın üstüne gezdirerek dökmeli. Güveci olduğu gibi sofraya götürmeli ve çorbayı sıcak sıcak servis yapmalı.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
SULTAN MAHMUT ÇORBASI
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Sultan Papağanı
» Pembe Sultan tarifi
» HÜRREM SULTAN PİLAVI
» KUŞ ÇORBASI
» YAYLA ÇORBASI

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Yerli Yemek Tarifleri :: Çorba Tarifleri-
Buraya geçin: