Damla sakızlı Fırın sütlaç
Malzemeler
5 ½ kupa dolusu süt
3 yemek kaşığı dolusu pirinç
2 yemek kaşığı dolusu nişasta
1 yemek kaşığı pirinç unu
Bir paket vanilya
Portakal kabuğu rendesi
1 su bardağı şeker
1 bardak su
2 yumurta sarısı
½ çay kaşığı tuz
Damla sakızı
Hazırlanışı
5
kupa sütü büyük bir tencereye koyup kaynamaya bırakın. Küçük bir kapta 1
bardak su ile pirinçleri haşlayıp süzün kaynayan süte ekleyin. Bir iki
taşım da sütle kaynatın. Tuzu ekleyin.
Kalan yarım kupa süt ile
nişasta ve pirinç ununu seyreltip kaynayan tencereye yavaş yavaş
ekleyin. 4-5 dakika sonra şekeri ekleyin. Sütlaç dan 1 kase alıp yumurta
sarılarını karıştırın ve sütlaca geri ekleyin.
Damla sakızını,
vanilyayi ve portakal kabugu rendesini sütlaca ekleyin. Bir taşım daha
kaynatıp fırın kaselerine boşaltın. Kaseleri içine su koyabileceğiniz
fırın tepsisine yerleştirin.
Iki parmak su ekleyin. Bӧylece sütlaçlarınız kurumadan daha puding kıvamında kalır. Üzerleri kızarıncaya dek kızartın.