Elmalı payMalzemeler1 s.b irmik
1 s.b un
¾ s.b şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
115 gr tereyağ veya margarin
Iç harcı4 elma, rendelenmiş
2 y.k şeker
Tarçın
1 s.b ceviz, iri dövülmüş
HazırlanışıElmaları küçük bür tencerede yumuşayana dek pişirin. Ocağın altını
kapatıp ılımaya bırakın. Şeker, tarçın ve cevizi ekleyip karıştırın.
Karıştırma kabına unu eleyin. Şeker, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip karıştırın.
20 cm lik yuvarlak bir kalıbınızı 2 y.k tereyağ ile yağlayıp hazır hale
getirin. Kuru malzeme karışımını 3'e, elmalı karışımızı 2'ye ayırın.
Hazırlanmış kalıbınıza önce un karışımının 1/3 ünü yayın. Elmalı iç
harcın da yarısını yayın.
Un karışımınız ve elmalı iç harcınız bitene dek işlemi tekrar edin. En
üste kalan 100 gr tereyeğını rendeleyip her yerini kaplayın. Önceden
ısıtılmış 175 C fırında 50 -55 dakika yahut kızarıncaya dek pişirin.