Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 Tempura Tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

Tempura  Tarifi Empty
MesajKonu: Tempura Tarifi   Tempura  Tarifi Icon_minitimeCuma Şub. 18, 2011 3:24 pm

Malzemeler


  • 1 adet kalamar
  • 1 adet kabak
  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet havuç
  • 100 gr maydanoz
  • 1/4 adet deniz yosunu
  • Koromo için (kaplama malzemeleri): 120 gr yumurta ve soğuk su (birbirine karıştırılmış), 100 gr un, 1 adet buz
  • Tent
    suyu için: 120 gr su, 12 gr dashinomoto, 45 ml mirin, 50 ml soya sosu,
    50 gr rendelenmiş Japon turbu, 7 gr rendelenmiş zencefil, 500 ml ayçiçek
    yağı




Yapılışı

Kalamarı ufak bir kart şeklinde kesip
ortasını yosunla sarın. Kabağı 5-6 mm kalınlığında kesin. Patlıcanı 5-6
cm boyunda kesip 5-6 mm kalınlığında yandan kesin, bir tarafını yelpaze
gibi kesip açın. Havucu 5-6 cm boyunda kesip 2-3 mm kalınlığında yandan
kesin. Maydanozları iyice yıkadıktan sonra yaprağındaki suyu peçeteyle
silin. Tent suyu malzemelerini kaynatın. Soğuyunca süzün. Japon turbunu
ve zencefili rendeleyin. Yağı tencereye koyup ısıtırken koromo yapın.
Yumurtayı kırıp soğuk suyla karıştırın ve ununu ekleyerek ilave edin.
Buz da ekleyip çubukla yavaş yavaş karıştırın. Malzemeleri önce una
basarak sonra koromoyla kaplayın. 180 derece sıcaklığındaki yağa
bırakın. Süs olarak çubuktan koromoyu malzemenin üstüne
damlatabilirsiniz. Önce sebzeler, sonra deniz mahsullerini kızartın. 2-3
kere çevirip iyice kızarınca kaldırın, bir süzgeçle üzerine kağıt havlu
serili bir tabağa alın. Tabağa kağıt koyup tempurayı boy boy güzel bir
şekilde serin. Tempuranın yanında bir kaseyle tent suyu (sos), küçük
tabakta rendelenmiş Japon turbu, zencefil de koyun. Tent suyu içine
rendelenmiş Japon turbu, zencefil ekleyerek sıcakken tempurayı sosa
batırıp yiyebilirsiniz.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
Tempura Tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Kolay Poğaça Tarifi Tarifi
» Hindistancevizli Kek I Tarifi
» KUP JAK tarifi
» Çikotop tarifi
» Yumurta Sos tarifi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Dünya Global Mutfak :: Japon Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: