Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 AŞURE Tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

AŞURE Tarifi Empty
MesajKonu: AŞURE Tarifi   AŞURE Tarifi Icon_minitimePerş. Şub. 17, 2011 8:21 pm

Malzemeler : Hazırlanış :
3 Su bardağı aşurelik buğday
Yarım su bardağı pirinç
Yarım su bardağı fasulye
Yarım su bardağı nohut
1/4 Su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
5-6 Adet incir
2-3 Dilim portakal kabuğu
1 Kahve fincanı gül suyu
1 Paket vanilya
2-3 avuç fındık veya ceviz içi ve tarçın
2 Çorba kaşığı hindistan cevizi
5-6 Su bardağı şeker
Akşamdan buğday,fasulye ve nohut ayıklanıp yıkanır.Ayrı ayrı ıslatılır.

*** Buğday pirinç ve ince kıyılmış portakal kabuğu beraber haşlanır.

*** İyice pişirilmiş nohut ve fasulye konur.bir müddet beraber kaynatılır.

*** Şeker konur .Sonra yıkanmış üzüm ilave edilir.

*** Ateşten alınmadan 5-10 dakika evvel küçük doğranmış incir,gül suyu ve vanilya konur.

*** Kaselere boşaltılıp dövülmüş fındık,tarçın hindistan cevizi ile süslenir.



NOT : Aşureye kaselere koymadan önce haşlanıp soyulmuş kestane de konabilir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
AŞURE Tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Kolay Poğaça Tarifi Tarifi
» Hindistancevizli Kek I Tarifi
» KUP JAK tarifi
» Çikotop tarifi
» Brownie tarifi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Tatlı Pasta Çeşitleri :: Türk Tatlı Tarifleri-
Buraya geçin: