Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  TakvimTakvim  SSSSSS  AramaArama  Üye ListesiÜye Listesi  Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.full-forum.com/

Paylaş | 
 

 Bademli Alabalık Tava Tarifi

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
avatar

Mesaj Sayısı : 2099
Kayıt tarihi : 25/01/11

MesajKonu: Bademli Alabalık Tava Tarifi   Perş. Şub. 17, 2011 8:15 pm

Malzemeler : Hazırlanış :
Balığın
içi temizlenir. Pulları kazınıp, tüm yüzgeçleri kesilir. Yıkanır ve
süzünür. Yoğurt ile salça bir kapta iyice çırpılarak karıştırırken içine
yavaş yavaş zeytinyağı dökülür. İstenilen ölçüde, tuz, karabiber ve
kekik bu karışımın içine ilave edilir. Balığın hiç bir yeri dışarda
kalmayacak şekilde paket yapabileceğiniz Alüminyum folyoyu tezgaha
serilir. Folyo üstüne Balığı koyacağınız yere, yapılan karışımdan
kaşıkla konur. İki defne yaprağını balığın karnına koyulduktan sonra
balığı yaydığınız karışım üstüne boylu boyuna yatırılır. Karışımın geri
kalanını da balığın üstüne dökülür ve hiçbir yerinde boşluk kalmayacak
şekilde sıvanır. Daha sonra, balığı alüminyum folyo ile güzelce sarılıp
paketlenir. Dikkat edilecek husus, paketlerken, boşluk bırakılmaması,
pişerken buhar kaçırmamasıdır. Tepsiye koyduğunuz balık 220 derecede
iyice kızdırılmış fırında, 10-15 dakika pişirilir. Fırından çıkardığınız
balığın folyosunu üstten keserek yarım açılarak (içindeki sosu
dökülmesin) servis tabağına alınır.
Önce balıklar tuz ve biberlenir.
Daha sonra her iki tarafı da una bulanıp çırpılmış yumurtaya batırılır.
Bir tavada kızgın yağda her iki tarafı da kızartılır. Roko, yeşil soğan
ve limonla birlikte servis edilir. En son file bademleri balığın üstüne
serpilir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://asci.forum.st
 
Bademli Alabalık Tava Tarifi
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» TARİF ÖĞRETİLİR!
» Tepside İçli Köfte
» Dilber Dudağı
» Afyon Lokumu
» MUZLU BROWNİ

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Yerli Yemek Tarifleri :: Ak Deniz Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: