HAŞHAŞLI ŞEKERPARE TARİFİ 4 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 250 gram margarin 2 adet yumurta 4 yemek kaşığı irmik 1 su bardağı pudra şekeri 2 yemek kaşığı badem içi veya fındık içi 2 yemek kaşığı haşhaş tohumu şerbeti için: 4 su bardağı su 1 tatlı kaşığı limon suyu 2 su bardağı şeker
Yapılışı Derin bir kabın içinde; unu, kabartma tozunu, irmiği ve pudra şekerini karıştırın. Üzerine oda sıcaklığında yumuşamış olan margarini ve yumurtaları ekleyin.
Tüm malzemeleri yoğurup, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Hamurdan kabuklu ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Bu parçaları, önceden bir tabağa koyduğunuz haşhaşlara batırın. Sonra da şekerparelerin her birinin üzerine badem ya da fındık batırıp, yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
175 dereceye ayarlı fırında pişmeye bırakın. Şerbeti için; şekeri ve suyu bir tencerede pişmeye bırakın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip 5 dakika sonra ocaktan alın.
Bu arada 30 dakika kadar pişirdiğiniz şekerpareleri fırından alıp ılık şerbeti üzerinde gezdirin. Şerbeti iyice çekmesini bekleyip servis yapın.