Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 HAŞHAŞLI ŞEKERPARE TARİFİ

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

HAŞHAŞLI ŞEKERPARE TARİFİ Empty
MesajKonu: HAŞHAŞLI ŞEKERPARE TARİFİ   HAŞHAŞLI ŞEKERPARE TARİFİ Icon_minitimePerş. Şub. 17, 2011 1:25 pm

HAŞHAŞLI ŞEKERPARE TARİFİ
HAŞHAŞLI ŞEKERPARE TARİFİ Kafa-malzeme 4 su bardağı un
HAŞHAŞLI ŞEKERPARE TARİFİ Kafa-malzeme 1 paket kabartma tozu
HAŞHAŞLI ŞEKERPARE TARİFİ Kafa-malzeme 250 gram margarin
HAŞHAŞLI ŞEKERPARE TARİFİ Kafa-malzeme 2 adet yumurta
HAŞHAŞLI ŞEKERPARE TARİFİ Kafa-malzeme 4 yemek kaşığı irmik
HAŞHAŞLI ŞEKERPARE TARİFİ Kafa-malzeme 1 su bardağı pudra şekeri
HAŞHAŞLI ŞEKERPARE TARİFİ Kafa-malzeme 2 yemek kaşığı badem içi veya fındık içi
HAŞHAŞLI ŞEKERPARE TARİFİ Kafa-malzeme 2 yemek kaşığı haşhaş tohumu
HAŞHAŞLI ŞEKERPARE TARİFİ Kafa-malzeme şerbeti için:
HAŞHAŞLI ŞEKERPARE TARİFİ Kafa-malzeme 4 su bardağı su
HAŞHAŞLI ŞEKERPARE TARİFİ Kafa-malzeme 1 tatlı kaşığı limon suyu
HAŞHAŞLI ŞEKERPARE TARİFİ Kafa-malzeme 2 su bardağı şeker

HAŞHAŞLI ŞEKERPARE TARİFİ Yapilisi_comlekp
Yapılışı
Derin bir kabın içinde; unu,
kabartma tozunu, irmiği ve pudra şekerini karıştırın. Üzerine oda
sıcaklığında yumuşamış olan margarini ve yumurtaları ekleyin.


Tüm malzemeleri yoğurup, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur
hazırlayın. Hamurdan kabuklu ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Bu
parçaları, önceden bir tabağa koyduğunuz haşhaşlara batırın. Sonra da
şekerparelerin her birinin üzerine badem ya da fındık batırıp, yağlanmış
fırın tepsisine yerleştirin.


175 dereceye ayarlı fırında pişmeye bırakın. Şerbeti için; şekeri ve
suyu bir tencerede pişmeye bırakın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu
ekleyip 5 dakika sonra ocaktan alın.


Bu arada 30 dakika kadar pişirdiğiniz şekerpareleri fırından alıp ılık
şerbeti üzerinde gezdirin. Şerbeti iyice çekmesini bekleyip servis
yapın.




Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
HAŞHAŞLI ŞEKERPARE TARİFİ
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» ŞEKERPARE TARİFİ
» Haşhaşlı Çörek Tarifi
» HAŞHAŞLI BROWNİ TATLISI
» Yeşil fıstıklı Şekerpare
» Kolay Poğaça Tarifi Tarifi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Tatlı Pasta Çeşitleri :: Türk Tatlı Tarifleri-
Buraya geçin: