MUHALLEBİLİ İNCİR TATLISI TARİFİ 10-15 adet kuru incir 10-15 adet bütün ceviz içi 2-3 adet karanfil 2 çay kaşığı toz tarçın 2 su bardağı su ½ su bardağı toz şeker 3 bardağı süt 1 yemek kaşığı nişasta 50 gram margarin veya tereyağı 1 paket vanilya
Yapılışı Kuru incirlerin sap kısımlarını temizleyip bol suyla yıkadıktan sonra süzerek bir tencereye aktarın. Üzerine su, toz şeker, karanfil ve tarçını ekleyip kısık ateşte incirin suyu kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başlar başlamaz ocaktan alıp soğumasını bekleyin.
Diğer taraftan süt ve nişastayı orta boy bir tencereye aktarıp tel çırpacak yardımıyla çırparak nişastayı ezin. Üzerine margarin ve vanilyayı ilave edip kısık ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Hemen ocaktan alıp mikserin yüksek devriyle 3-4 dakika karıştırarak kenarda bekletin.
Soğuk haldeki incirleri keskin bir bıçakla ikiye ayırıp aralarına cevizleri yerleştirin. Servis tabağına aldığınız cevizli incirlerin üzerine ılık haldeki muhallebiyi gezdirin. Buzdolabında bir süre beklettikten sonra üzerine incirin haşlama suyundan gezdirip servis yapın.