MUZLU KOLAY PARFE TARİFİ 1/2 kilo muz 2 bardak süt 1/2 kilo sade bisküvi 4 çorba kaşığı pudra şekeri sos için: 2 yumurta 1/2 bardak şeker 1 çorba kaşığı margarin 1 çorba kaşığı kakao 1 paket çikolatalı bisküvi 1 bardak sıcak su
Yapılışı Bisküvileri ufalayarak bir kaba alın. Sütü biraz ısıtın. Şekeri ekleyin. Bu karışımı bisküvilerin üzerine dökün. Çatalla ezin. Muzları püre haline getirin. Sütlü bisküviyle karıştırın.
Dikdörtgen bir kalıbı şeffaf folyoyla kaplayın. Üzerine hazırladığınız muzlu karışımı dökün. Buzlukta dondurun.
Sosu için yumurta ve şekeri çırpın. içine sıcak su, eritilmiş margarin ve kakaoyu karıştırın. Çikolatalı bisküviyi un haline getirip ilave edin. Tekrar karıştırıp buzdolabına koyun. Muzlu parfeyle birlikte servis yapın.