Aşçı Admin
Mesaj Sayısı : 2102 Kayıt tarihi : 25/01/11
| Konu: Köfteli Patates Dizme Çarş. Ocak 26, 2011 6:15 pm | |
| Hemen herkes tarafından sevilen sebze olan patates ile yapılan bir ana yemek. Tek uğraştığımız kısmı köftesi. Türk yemeklerinin içinde en kolay ve pratik olanlardan. Malum Türk mutfağı birbirinden zahmetli, emekli yemeklerle dolu... mantı, içli köfte, su böreği sadece bazıları...Özellikle Amerikadaki tecrübelerimizden sonra yemeklerimizin çok zahmetli bir o kadar da lezzetli olduğuna karar verdim. Malzemeler4 adet patates 2 adet domates 2 adet yeşil biber Köfte için300 gr. kıyma 1 soğan 1 diş sarımsak kurutulmuş ekmek 1 tutam maydanoz 1 yumurta tuz, karabiber kimyon Sosu için1 y.k salça 1 s.b sıcak su Tuz Karabiber Zeytinyağı HazırlanışıKöftesi için karıştırma kabına kıyma, rendelenmiş soğan, sarımsak, kıyılmış maydonoz, yumurta, kurutulmuş ekmek, tuz, karabiber ve kimyonu ilave ederek köfteyi yoğurun.Yuvarlak, yassı köfteler hazırlayın. Patatesi ince olarak halka halka kesin. Hafif yağlanmış borcama sırayla patates, köfte, tekrar patates, bir dilim domates ve biber yerleştirin. Herbir dizmeyi sabitlemek için bir kürdan yerleştirin. Sosu hazırlamak için, bir kasede salça, zeytinyağ, tuz, karabiber ve suyu çırpıp üzerine gezdirin. Önceden (170-180 C) ısınmış fırında 1 saat kadar pişirin. | |
|