Malzemeler:
- 500 gr yağsız kıyma
- 50 gr bayat ekmek içi
- 4 iri mantar
- 1 adet büyük soğan
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1/4 çay kaşığı mercanköşk
- 1 yumurta
- 2 domates
- 1 küçük kıvırcık
- 1 yeşil biber
- 1/2 salatalık
- ayçiçek yağı
Marinat İçin:
- 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 yemek kaşığı limon suyuHazırlanışı:Marinat
için, yağı, limon suyunu, sarımsağı bir kasede karıştırıp, tuz ve
biberle tatlandırın. Mantarları dörde bölüp, ekleyin ve iyice karıştırın
ve en az 1 saat marine edin. Bu arada ızgarayı ısıtın.Kıymayı,
rendelenmis soğanı, domates salçasını, baharatları ve ekmek içini bir
kaba alıp, karıştırın. Tuz ve biber ilave edin. Yumurtayı da ekleyip,
yoğurun. Harcı 16 porsiyona bölün ve herbirini yuvarlayın. Yağı fırçayla
üzerlerine sürüp ızgara teline yerleştirin ve ızgarada 15-20 dakika ara
ara çevirerek pişirin. Pişen köfteleri kağıt havlu üzerine alın ve
soğuması için kenarda bekletin. Servis tabağına doğranmış kıvırcığı,
ince dilimlenmiş salatalığı ve halka halka doğranmış yeşil biberi
yerleştirin. Delikli bir kaşıkla mantarları marinatın içinden bir tabağa
alın. Köfteleri, sekize bölünmüş domatesleri ve mantarları kürdanlara
sıra sıra dizip salatanın yanında servis yapın.