4 kişilik
MALZEME:
1 kilo beyaz kuşkonmaz,
80 gr. tere,
2 yeşil soğan,
4 tatlı kaşığı ceviz yağı,
4 yemek kaşığı ayçiçeği yağı,
2 yemek kaşığı limon suyu,
tuz,
karabiber,
bir fiske şeker,
300 gr. füme somon filetosu,
2 yemek kaşığı şeritlenmiş limon kabuğu
1. Kuşkonmazları tarife göre haşlayın.
2. Tereyi yıkayarak kurulayın, yarısını kıyın. Soğan, tere, yağ ve limon suyundan sos yapın, tuzunu, biberini ve şekerini ayarlayın.
3. Balığı ince dilimleyin. Dilimleri naylon folyonun arasında oklava ile incecik açın. Dilimleri tere ile tabaklara dizin.
4. Kuşkonmazları verev kesin ve balığın üstüne yerleştirin.
5. Sosu üzerine damlatın, limon kabuğu şeritleri ile garnitür yapın.