Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 Kuşkonmaz Yerelması Salatası Tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

Kuşkonmaz Yerelması Salatası Tarifi Empty
MesajKonu: Kuşkonmaz Yerelması Salatası Tarifi   Kuşkonmaz Yerelması Salatası Tarifi Icon_minitimeÇarş. Şub. 16, 2011 1:54 pm

1 limon (ortadan ikiye kesilmiş)

125 g yerelması (iyice kazınmış)

500 g kuşkonmaz (soyulup, yaklaşık 4 cm boyunda verevine kesilmiş)

1 tatlı kaşığı cevizyağı (ya da natürel zeytinyağı)

1 çorba kaşığı dereotu (doğranmış)



Bir kâseye yarısına kadar soğuk su koyup, içine yarıma monun suyunu
sıkın. Yerelmalarının kabuklarını soyup, dilimleyerek, tenceredeki limonlu
suyun içine atın. Bir tencereye 2,5 cm yükseklikte su koyup, içine
delikli buğulama kabı yerleştirin. Tencereyi ateşe oturtup, içindeki su
kaynayınca, limonlu sudaki yerelması dilimlerini çıkararak, tenceredeki buğulama kabının içine yerleştirin ve üstünü örtüp, yerelmalarını bir bıçak kolayca batırtabilecek kadar (yaklaşık 5 dakika) buharda pişirin.

Tencereyi ateşten alıp, yerelması dilimlerini büyük bir salata kâsesine aktararak, kalan yarım limonun suyunu üstlerine sıkın.

Birtencereye 2,5 cm yükseklikte su koyup, ateşe oturtarak birtaşım kaynatın. Su kaynayınca kuşkonmaz parçalarını ekleyip, iyice yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 4 dakika) pişirin. Tencereyi ateşten alıp, kuşkonmazları bir süzgeçte süzdükten sonra, soğuk su altında çalkalayın. Yeniden süzdürüp, birtabağa çıkarın. Üstlerine cevizyağını (ya da zeytinyağı) gezdirip, her yanlarını yağa iyice bulayın.

Kuşkonmazları geniş bir servis tabağına (ya da dört ayrı küçük tabağa) dizip, üstlerine yerelması dilimlerini yerleştirin. Dereotunu serpip, servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
Kuşkonmaz Yerelması Salatası Tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» SEZAR SALATASI Tarifi
» Nohut Salatası tarifi
» Makarna Salatası Tarifi
» Mozerella Salatası Tarifi
» İTALYAN SALATASI Tarifi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Dünya Global Mutfak :: İtalyan Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: