Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 Makarna Salatası Tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

Makarna Salatası Tarifi Empty
MesajKonu: Makarna Salatası Tarifi   Makarna Salatası Tarifi Icon_minitimeÇarş. Şub. 16, 2011 1:49 pm

250 g makarna (tercihen dirsek makarna ya da kısa düdük makarna)

1 çorba kaşığı ayçiçek yağı

1 diş sarımsak (dövülmüş)

100 g taze iç bezelye

100 g konserve tane mısır

100 g taze fasulye (kılçıkları ayıklanıp, küçük parçalara kesilmiş)

1 1/2 tatlı kaşığı tuz

bir tutam karabiber (taze çekilmiş)

1/4 tatlı kaşığı kekik

25 cl (1 su bardağı) tuzsuz tavuk suyu

1 1/2 çorba kaşığı sirke

1 küçük acı sivribiber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra, ince doğranmış)

100 g jambon (doğranmış)

1 iri göbek salata (ya da marul; yapraklarına ayrılıp, yıkanmış)

Süsleme için:

1 iri domates (kabuğu soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, doğranmış)

2 iri taze soğan (ayıklanıp, ince doğranmış)

1 çorba kaşığı taze fesleğen (ince kıyılmış)



Bir tencereye 3 litre (13 su bardağı) su koyup, tencereyi harlı ateşe
oturtarak, suyu birtaşım kaynatın. Kaynayınca tuzun 1 1/2 tatlı kaşığını
serptikten sonra makarnaları koyup, yumuşayıncaya (ama diriliklerini
bütünüyle yitirmemelidirler) kadar haşlayın (8 dakika geçince birini
alıp, pişip pişmediğini kontrol edin). Tencereyi ateşten alıp,
makarnaları bir süzgeçte süzerek, soğuk su altında çalkalayın. Yeniden süzdürüp, kâğıt mutfak havlusu üstüne sererek, kurumaya bırakın.

Çiçekyağını kalın dipli bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın. Isınınca sarımsakları koyup, sürekli karıştırarak 30 saniye pişirdikten sonra, iç bezelyeler, tane mısırlar, taze fasulye parçaları, kalan 1/4 tatlı kaşığı tuz, karabiber, kekik ve tavuk
suyunu ekleyerek birtaşım kaynatın. Kaynayınca ateşi kısıp, yaklaşık
2/3'ünü çekinceye kadar (yaklaşık 10 dakika) kısık ateşte tıkırdamaya
bırakın.

Bu arada sirkeyi küçük bir kâseye koyup, acı sivribiber parçalarını ekleyerek, bir kenarda 5 dakika bekletin (sirke, biberlerin fazla acılığını alacaktır).

Makarnaları bir tencereye koyup, kâsedeki biberli sirkeyi üstlerine boşaltın. Tencereyi ateşten alıp, içindeki sosu da makarnaların üstüne boşaltarak, jambon parçalarını serpiştirin ve iyice karıştırın.

Göbek salata (ya da marul) yapraklarını bir salata kâsesine döşeyip,
üstlerine tenceredeki makarna salatasını boşaltın. Domates parçaları,
taze soğanlar ve fesleğenleri serpiştirip, servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
Makarna Salatası Tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» SEBZELİ MAKARNA SALATASI tarifi
» Somonlu Makarna Salatası TARİFİ
» Peynirli Makarna Salatası Tarifi
» Makarna Salatası
» Etli Makarna Tarifi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Dünya Global Mutfak :: İtalyan Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: