Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 Dana Kıymalı Tortellini Tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

Dana Kıymalı Tortellini Tarifi Empty
MesajKonu: Dana Kıymalı Tortellini Tarifi   Dana Kıymalı Tortellini Tarifi Icon_minitimeÇarş. Şub. 16, 2011 1:52 pm

Önceden hazırlanmış temel hamur

2 çorba kaşığı natürel zeytinyağı

1 soğan (ince doğranmış)

1 havuç (kazınıp, ince doğranmış)

1 kereviz sapı (ince doğranmış)

4 diş sarımsak (çok ince kıyılmış)

250 g dana kıyması

1 1/2 tatlı kaşığı tuz

bir tutam karabiber (taze çekilmiş)

1 litre (4 su bardağı) tuzsuz tavuk suyu

2 çorba kaşığı domates salçası

1/4 tatlı kaşığı hintcevizi rendesi

15 g (4 çorba kaşığı)Parmesan (ya da kaşar) peyniri rendesi)

2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)



Zeytinyağını bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın. Yağ ısınınca soğanlar, havuçlar, kereviz sapı parçaları ve sarımsakları koyup, karışımı sık sık karıştırarak, soğanlar
saydamlaşıncaya kadar (yaklaşık 4 dakika) pişirin. Dana kıymasını
koyup, bir spatulaylaya da tahta kaşıkla sık sık karıştırarak, rengi
dönünceye kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirin. Tuzun 1/4 tatlı kaşığını ve
karabiberi serpip, tavuk suyunun 25 cl'si (1 su bardağı) ve domates
salçasını ekleyerek, tencerenin kapağını kapatın ve ateşi kısıp,
karışımı kısık ateşte 30 dakika pişirin. Tencereyi ateşten alıp,
hintcevizi rendesini ve Parmesan (ya da kaşar) peyniri rendesinin yarısını karıştırarak ekledikten sonra, bir kenara bırakın.

Hamuru yaprak hamur haline getirip yuvarlaklar keserek, yuvarlakları ve
tenceredeki kıymalı harcı tortelliniler, haline getirin (her yuvarlak
için harçtan 1 tatlı kaşığı kullanın) ve bir kenara bırakın.

Sosu hazırlamak için, kalan tavuk suyunu bir tencereye koyup, tencereyi harlı ateşe oturtarak, tavuk suyunu 1/3'ünü çekinceye kadar (yaklaşık 5 dakika) kaynatın. Maydanozu ekleyip, karıştırdıktan sonra, sıcak kalmasını sağlayın.

Başka bir tencereye 3 litre (13 su bardağı) su koyup, tencereyi harlı
ateşe oturtarak, suyu bir taşım kaynatın. Kaynayınca kalan 1 1/2 tatlı
kaşığı tuzu serpip, karıştırdıktan sonra tortellinileri koyun
ve yumuşayıncaya (ama diriliklerini bütünüyle yitirmemelidirler) kadar
(2-3 dakika) haşlayın (1 dakika geçince birini alıp, pişip pişmediğini
kontrol edin).

Tencereyi ateşten alıp, tortellinileri bir süzgeçte süzerek, 6 çukur
tabağa bölüştürün. Üstlerine öbür tenceredeki sıcak sosu kaşıkla
aktarıp, kalan peynir rendesini serpiştirerek, servis yapın.



NOT: TORTELLİNİ, İTALYA'DA MUTFAĞIYLA ÜNLÜ BOLOGNA'DA ORTAÇAĞ'DAN BU
YANA HAZIRLANAN BİR TAZE HAMUR İŞİDİR. BİÇİMİNDE, SÖYLENTİYE GÖRE,
VENÜS'ÜN GÖBEĞİNDEN ESİNLENİLMİŞTİR
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
Dana Kıymalı Tortellini Tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Kremalı Tortellini Tarifi
» Parmesanlı Tortellini Tarifi
» Fesleğenli Mantarlı Tortellini Tarifi
» Kremalı Mantarlı Tortellini Tarifi
» Karamelize soğanlı tortellini sosu Tarifi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Dünya Global Mutfak :: İtalyan Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: