Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 Gnocchi Tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

Gnocchi Tarifi Empty
MesajKonu: Gnocchi Tarifi   Gnocchi Tarifi Icon_minitimeÇarş. Şub. 16, 2011 1:27 pm

200 gram sarı patates

250 gram un (5 kahve fincanı)

2 yumurta

Tuz

SALÇASI:

350 gram sığır eti

40 gram havuç (1 küçük)

500 gram domates (3 büyük) ya da 150 gram tuzsuz domates salçası

4 bardak su ya da et suyu

1/4 demet maydanoz

Tuz

Nane

Karabiber

ÜSTÜNE:

80 gram tereyağı ya da margarin (4 kahve fincanı)

100 gram rende gravyer peyniri (4 kahve fincanı)



1 Salça bölümünde gösterilen malzeme haşlanarak özsu salçası yaparak bir tarafa bırakmalıdır.

2 Salça pişmeye yüz tutunca, bir tencereye; yıkanmış üstünü
kaplayabilecek kadar su katarak, iyice pişinceye kadar aşağı yukarı 25
dakika haşlanmış kabukları soyulmuş, ılık olarak et makinesinden
geçirerek püre haline getirilmiş 100 gram sarı patates, 250 gram has un 2 adet yumurta ile yarım silme çorba kaşığı da tuz koyarak, yuğurmalı, bunları, hafif ele yapışır yumuşaklıkta bir hamur haline getirmelidir.

3 Sonra, elde edilen bu hamuru, on eşit parçaya ayırdıktan sonra sıra
ile her parçayı üstü unlanmış hamur tahtasına alarak, iki elle üstlerine
hafifçe bastırarak yuvarlayarak, her parça hamuru ince parmak
kalınlığında küçük parçalara kesmeli, sonra da kesilen parçaları
unlanmış tepsiye almak, diğerlerini açarak ve keserek bütün hamurları
böylece küçük parçalara kesmelidir.

4 Hamurlar kesilmekte iken bir tencereye 12 bardak su ile 2 silme çorba
kaşığı tuz koyarak kaynamaya bırakmalı, kaynayınca suya; keserek
hazırlamış olduğumuz küçük hamurlan koyarak, hamurların hepsi iyice
suyun üstüne çıkıncaya kadar aşağı yukan 8 -
10 dakika haşlamah ve kevgirden geçirmeli, iyice sularını süzdükten
sonra 4 çorba kaşığı tereyağı, ya da margarin ile hazırlayarak bir
tarafa bırakmış olduğumuz salçayı sıcak olarak koyarak, iyice bir
karıştırmalı ve yanında 4 kahve fincanı rende gravyer peyniri olduğu halde servis yapmalıdır.



NOT: İtalyanca Gnocchi; Niyokki diye okunur. Besleyici olduğu kadar özellikle kilo almak isteyenlere önerilir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
Gnocchi Tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Fesleğenli Gnocchi Tarifi
» Kolay Poğaça Tarifi Tarifi
» Hindistancevizli Kek I Tarifi
» Cannelloni Tarifi
» Ratatoille Tarifi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Dünya Global Mutfak :: İtalyan Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: