Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 italyan Usulü Muzlu Elmasiye Tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

italyan Usulü Muzlu Elmasiye Tarifi Empty
MesajKonu: italyan Usulü Muzlu Elmasiye Tarifi   italyan Usulü Muzlu Elmasiye Tarifi Icon_minitimeÇarş. Şub. 16, 2011 1:24 pm

375 gr süt

175 gr toz şeker

15 gr patates unu

6 yumurta sarısı

6 tane olgun muz

6 jelatin yaprağı

300 gr krem şanti



Bir tencereye, 6 adet yumurta sarısı, 175 gram toz şeker koyarak, telle 5 dakika dövülür, sonra buna, önce 15 gram patates unu ya da nişasta katılarak bir iki karıştırıldıktan sonra, kaynar bir halde 375 gram da süt katılır, sonra tencere ateşe oturtularak, krema kaynar bir hal alıncaya kadar kuvvetlice telle dövmek suretiyle pişirilir. Bundan sonra bu kremaya,
on beş dakika soğuk suda yatırılmış ve sıkılmak suretiyle suyu
çıkarılmış 6 adet jelatin yaprağı katarak iyice karıştırılır ve ateşten
alınarak, karıştırmak suretiyle iyice soğuması sağlanır.

Krema iyice soğuyunca buna, 300 gram şantiy kreması ile, iyice ezilerek püre haline getirilmiş 2 adet de muz
katılarak, iyice karıştırıldıktan sonra, bir kalıba dökülür, buz
arasında ya da buzdolabındaki buzluğun altında 2 saat donmaya bırakılır.

Bavaruaz iyice donunca, kalıbın etrafı bıçakla
hafifçe sıyrıldıktan sonra bir iki saniye kadar ılıkça suya sokulup
çıkarılmak suretiyle jölenin kalıba yapışıklığı giderilir, sonra da alt
üst edilerek servis yapılır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
italyan Usulü Muzlu Elmasiye Tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» İtalyan Usulü Piliç Tarifi
» İTALYAN USULÜ POĞAÇA Tarifi
» İtalyan Usulü Yılbaşı Keki Tarifi
» İtalyan usulü biftek Tarifi
» İtalyan Usulü Fındıklı Kek Tarifi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Tatlı Pasta Çeşitleri :: İtalyan Tatlı Tarifleri-
Buraya geçin: