Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 İtalyan Usulü Ciğer Güveç Tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

İtalyan Usulü Ciğer Güveç Tarifi Empty
MesajKonu: İtalyan Usulü Ciğer Güveç Tarifi   İtalyan Usulü Ciğer Güveç Tarifi Icon_minitimeÇarş. Şub. 16, 2011 2:59 am

750 gr kuzu ciğeri (kalın dilimlenip 5-7 sm boyunda kesilmiş)

125 gr (8 çorba kaşığı) margarin

2 arpacık soğanı (ince kıyılmış)

2 diş sarımsak (dövülmüş)

6 taze soğan (ince kıyılmış)

125 gr mantar (yıkanıp dilimlenmiş)

500 gr domates (kabukları soyulup doğranmış)

2 çorba kaşığı domates salçası

1/2 su bardağı et suyu

1 tatlı kaşığı sirke

1 çay kaşığı tuz

1 kahve kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kekik

1 defne yaprağı

1 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)



Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip ısıtınız.

Büyük bir tavaya 60 gr (4 çorba kaşığı) margarin koyarak orta ateşte eritiniz. Köpüklenmesi dinince arpacık soğanı, sarımsak ve taze soğanı ekleyerek 3-5 dakika, soğanlar pembeleşinceye kadar sote ediniz.

Mantarları da katıp 4 dakika hafif kızarana kadar pişirerek, büyük bir kaşıkla bu mantarlı karışımı bir güvece alınız.

Kalan yağı tavaya koyup orta ateşte eritiniz. Köpüklenmesi durunca, her defasında birkaç ciğer
dilimini yağda çevirerek bütün dilimleri 3-5'er dakika, her tarafları
pembeleşinceye kadar kızartınız. Ciğerler kızardıkça, delikli düz kepçe
ile güvece alınız.

Domates, domates
salçası, et suyu ve sirkeyi tavaya koyup arada sırada karıştırarak
kaynatınız. Tuz, karabiber, kekik, defne yaprağı ve maydanozu ekleyip
karıştırarak, bir dakika daha pişiriniz.

Tavayı ateşten alarak karışımı güveçteki ciğerlerin üzerine dökünüz. Hepsini güveçte iyice karıştırıp fırına sürerek 30-40 dakika, ciğerler iyice yumuşayıncaya kadar pişiriniz.

Güveci fırından alıp, defne yaprağını çıkarıp atarak hemen servis ediniz.



Not: Yeşil salata ve pilavla servis edilebilir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
İtalyan Usulü Ciğer Güveç Tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» İtalyan Usulü Dana Ciğer
» İtalyan Usulü Piliç Tarifi
» İtalyan Usulü Piyaz Tarifi
» İtalyan usulü biftek Tarifi
» İtalyan Usulü Fındıklı Kek Tarifi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Dünya Global Mutfak :: İtalyan Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: